Händelserikt

Så vad har jag lyckats åstadkommit idag? Det skulle bli en dag ägnad åt uppsatsen. Det jag behövde göra var att leta efter information. Så jag började leta efter vissa dokument och statistik på EU:s olika sidor. Sjukt jobbigt eftersom det först tog flera timmar att försöka lista ut hur sidorna fungerar och hur jag går till väga för att hitta i denna djungel. Känns verkligen som jag inte kommit framåt överhuvudtaget. Och imorgon kommer jag sitta och fortsätta att leta efter vettig information. Ser verkligen fram emot det.

Waiting on the world to change

Me and all my friends
We're all misunderstood
They say we stand for nothing
There's no way we ever could
Now we see everything is going wrong
With the world and those who lead it
We just feel like we don't have the means
To rise above and beat it

So we keep waiting
Waiting on the world to change
Its hard to be persistant
When we're standing at a distance
So we keep waiting
Waiting on the world to change

Now if we had the power
To bring our neighbors home from war
They would've never missed a Christmas
No more ribbons on the door
When you trust your television
What you get is what you got
Cuz when when they own the information
They can bend it all they want

We keep on waiting
Waiting on the world to change
It's not that we don't care
We just know that the part ain't fair
So we keep waiting
Waiting on the world to change

We're still waiting
Waiting on the world to change
One day our generation
Is gonna rule the population
So we keep on waiting
Waiting on the world to change

(John Mayer - Waiting on the world to change)

 


Snart!

Dagar kvar till avresa: 21

Pengar från annat håll

Tyvärr får jag ju inga pengar från försäkringsbolaget denna gång. Men jag kommer få lite ökning i reskassan från annat håll. Jag ska göra en hemsida till en kompis nystartade företag. Visst har jag en hel del att göra nu, men det kommer inte ta så lång tid att göra. Dessutom tycker jag ju det är kul, så att få betalt för att göra något man tycker är kul är bara ett plus.

Tänk om det istället för ekonomi studer hade blivit studier inom grafisk design vilket jag var inne på ett tag. Höll på med webdesign och filmer på gymnasiet då jag kom underfund med mitt nya intresse. Efter en del funderingar insåg jag att det mer var en hobby. Intressant hur det kan gå, är ju ändå ett rätt stort hopp mellan nationalekonomi och grafisk design.

Lycka!

Jag mailade och frågade en av våra uppsatshandledare om vi verkligen måste ha med en ekonometrisk analys i vår uppsats. Ända från början har man fått höra att det ska finnas med. Men många uppsatser vi läst har inte haft med detta.

Svaret jag fick var att vi inte behövde det. Underbart! Men sedan sa han även att eftersom vi har läst Econometrics, så är det lättare att ha med en ekonometri analys istället för en med bara vanliga grafer. Lättare?! Så bara för att man lyckades få VG (t.o.m. A...) i båda statistik kurserna ska det vara lättare? Bara för att jag fick VG i kurserna betyder det ju inte att jag kan någonting. (Hmm, det där lät ju inte så bra...)

Min uppfattning är att det är mycket enklare att göra en "vanlig" analys med vanliga grafer istället för en regression analys. Dessutom tar det mindre tid att göra, vilket bara är en fördel för vi vill ju hinna så mycket som möjligt innan jag åker. Dessutom kan vi ju bara få G på uppsatsen eftersom vi inte kan presentera inom fem månader.

Släkten är värst

Alltid lika kul att träffa släkten. Jag är glad att jag åkte upp och träffade en del av dem nu innan jag åker till Singapore. Vi hade kul. Händer alltid någonting när så pass många ur släkten är samlade. Kommer alltid upp nya historier som jag aldrig hört förut. Alltid något nytt om hyss pappa och hans tvillingbror hade för sig mot bl a sin storasyster. Bland annat. Såklart hjälper det alltid när det är lite vin inblandat. Haha.

Känns såklart annorlunda nuförtiden när alla kusiner har skaffat barn och allt det där. Blir inte samma släktträffar som förut då vi alla firade jul tillsammans. Man träffar inte alla lika ofta, alla har sina nya liv nu. Fast det har ju såklart jag också, men vi lever så olika liv.

Inte tillräckligt med invaliditet

Jaha, det blev inga pengar från mitt försäkringsbolag. Tydligen tycker det inte att jag är invalid nog. Det räcker inte att ha 11 stelopererade kotor. "Vi har ...  bedömt att din sjukdom inte medfört någon mätbar invaliditet." Är väl inget att göra åt, hade ju hoppats på nån liten fjuttig peng till reskassan. Sant är ju att det inte hindrar mig att göra någonting jag gjorde innan operation. Jag får väl hoppas på nästa försök, då jag söker för mitt ärr på ryggen. Då borde jag väl i alla fall få någonting, så långt som det ärret är. Men det kan jag göra först ett år efteråt.

Två dagar i Sthlm

Biljetterna är bokade och i morgon åker jag hemåt till Sthlm. I och för sig ska jag inte hem hem. Ska ju till min kusin som fyller 30 år och ska sova hos henne. Dessutom går bussen till Norrköping, men där blir jag upplockad av två släktingar som också ska dit. Ska bli kul att träffa dom som kommer. Säga hej då innan jag åker till Singapore.

Jag vill bara tillägga. (Det finns tillräckligt många som bloggar om Idol redan och det behövs inte en till.) Men jag måste bara säga att om inte Johan åker hem ikväll är det katastrof.

Plötsligt begär

Vad jag är sugen på glass! Illa eftersom jag inte har någon glass hemma. Inte orkar jag gå till ICA heller. Nu känner jag mig lat. I och för sig har jag hallon i frysen så då kan jag göra en hallomsmoothie istället. =) Dessutom måste jag ju tömma frysen innan jag åker. Kan behöva lite energi för att fortsätta med uppsatsskrivandet. Är ju bara skit på TV ikväll så kan ju lika gärna fortsätta att skriva.

Man kan bli glad av konstiga saker

Har suttit och pluggat hela dagen idag. Har inte lyckats skriva så mycket på c-uppsatsen, utan tiden har gått åt till att leta efter information. Det blir jobbigt när man vet exakt vad man vill ha men inte hittar det någonstans. Bland annat var det en specifik artikel jag gärna ville ha som jag inte hittade någonstans. Skam den som ger sig. Efter många om om men så lyckades jag hitta den via Växjös bibliotek istället (där lag läser distanskurs). Tänk att man kan bli så glad över något sådant. Nu får vi hoppas på att artikeln är något att ha också.

Störande

Upptäckte precis att min layout på bloggen inte ser likadan ut i olika webbläsare. Irriterande. Vet inte om det har varit så länge, men nu ska det se okey ut även i internet explorer. Störigt.

Släktträff i helgen?

Min kusin i Sthlm fyller 30 i helgen. Funderar på att åka dit. Några släktingar utanför Kalmar ska åka dit, så då kan jag få skjuts från Linköping. Skönare, och billigare. Vore kul att träffa en del av släkten innan jag åker till Singapore. En del har jag inte sett sen i julas och annars kommer nästa gång bli i sommar. Blir bara en kort tripp, dit på lördag och hem på söndag, men det känns som om det är värt det. Dessutom ska systeryster nog dit också. Jag är 95% säker på att jag ska åka. -5% eftersom jag nog har saker att göra egentligen, men hey, det är mina släktingar som jag vill träffa innan jag åker. Så egentligen är jag nog 100% säker eftersom det känns som om jag redan har bestämt mig.

Sista sprutan tagen

Idag var jag och tog min sista vaccionationsspruta. Så nu är jag redo att bli smittad mot vissa virus utan att bli sjuk.

På hemvägen stannade jag till på stan och köpte mig en ordentlig ryggsäck som jag ska packa i till Singapore. Får se om en 60 liters ryggsäck räcker, annars tar jag en annan också. Kommer definitivt packa smartare denna gång. Inte som när jag åkte till USA för att vara där i ett år. Visserligen var jag tvungen att ha med vinterkläder och sånt, men då lyckades jag packa två väskar och nästan 32 kg i vardera. Vilket är max. Nu tror jag att det "bara" är 2 x 23 kg. Men det misstaget att packa 64 kg gör jag aldrig om. Den här gången ska jag vara duktigt. Jag kommer ju ändå shoppa massor. Hem från USA (där det är dyrare än i Asien) hade jag med mig fem väskor, tre väskor till lyckades jag fylla.

Det var väl på tiden!

Äntligen, äntligen har jag lyckats börja skriva på C-uppsatsen. Har lyckats skriva två och en halv sida idag. Det är ju sjukt att det har gått snart tre månader utan att vi knappt gjort någonting... Tog ett bra tag innan vi överhuvudtaget kom på vad vi ville skriva om. Jag har egentligen ingen bra orsak till att vi inte har kommit igång. Visst har vi haft annat att göra med andra kurser. Men det är ju meningen att man ska hinna med allt ändå. Det är väl helt enkelt lathet, det finns ingen annan vettig förklaring. Det skulle bara bli en massa bortförklaringar som man intalar sig själv. Det är ingen idé med bortförklaringar, för egentligen tror man ändå inte på dem. Det är bara att inse hur det ligger till och göra något åt det.

Nu får jag försöka kämpa mina fyra sista veckor som jag är kvar i Sverige. Visst kommer jag ha en hel del annat att göra. Men vill ha så mycket som möjligt gjort innan jag åker. Det är bara att ge sig fan på att få mycket gjort. Får se hur det går.

Tuggummiförbud i Singapore

Jag har läst att det är förbjudet att ta med in och tugga tuggummi i Singapore, men att det var såå allvarligt trodde jag nog inte.

Tydligen är straffet för att föra in tuggummi i Singapore ett år i fängelse, PLUS S$10 000 i böter (ca 47 000 SEK).

Får se till att inte ha någon Extra-påse ligga i handväskan när jag flyger dit. (Å andra sidan har jag även läst att det inte är så farligt om man skulle ha med sig nått litet paket. Handlar väl mer om att man inte får ta med sig ett helt lager.)

Saknar

Jag kommer inte hinna träffa min kusiner och deras småttingar inngan jag åker till Singapore. Vilket gör mig lite ledsen. Två såg jag i somras, de andra tre såg jag senast i julas. Och dom växer ju så fort!

grabbgänget

Komplettering

Nu har jag fått min komplettering gjord till en uppgift i företagsekonomin. Jag lyckades med att få underkänt på den eftersom jag inte hade varit tillräckligt utförlig på en deluppgift. Men hey, någon gång ska ju vara den första!

I morgon ska jag skriva på c-uppsatsen. Får se hur det går.

En månad kvar till Singapore!

När jag satt i skolan kom jag på det! Flera timmar hade hunnit gå av dagen. Idag är det exakt en månad till jag åker till Singapore!

Känns konstigt. Har sett fram emot det såå sjukt länge och snart är det äntligen dags. Samtidigt är det så mycket saker som behöver ordnas och göras klart innan jag åker. Känns som om jag knappt vet var jag ska börja.

I morgon är det mindre än en månad kvar. När det är mindre än en månad känns det plötsligt annorlunda. Det blir mer uppenbart hur få dagar det är kvar.

Vad jag längtar!

Hemtenta dags

Idag var det då dags för hemtentan i företagskekonomi kursen jag läser på distans. Vi fick lite smått panik i morse då det inte gick att logga in på plattformen där hemtentan skulle läggas ut. Den skulle läggas ut klockan åtta i morse och tjugo över åtta kunde vi inte logga in. Vi visste inte vad vi skulle göra. Det går ju inte att få tag i någon en söndag. Satt och uppdaterade sidag i en kvart och så plötsligt så fungerade det. Vilken lättnad! Detta var ju omtentan och nästa försök är ju i vår.

Så jag satt i skolan hela dagen och skrev. Började klockan nio och var väl hemma lite innan fem. Men det gick bra, var inte speciellt svårt. Inga svåra frågor så det var rätt smärtfritt. Nu är den äntligen avklarad.

Favorit

Hittade ett klipp från Academy Awards 2004. Jag och Eva var hemma hos Frida och hade myskväll när vi tittade på Oscars galan. Många minnen kommer tillbaka från mitt år i USA. Billy Crystal var värd och han gjorde ett jätte bra jobb. Vad vi skrattade åt detta klipp! Billy Crystal som Gollum är bäst!

Vill inte bli sjuk

Har haft lite små ont i halsen de senaste dagarna. Hoppas verkligen inte det blir värre, passar inte så bra att bli sjuk nu. Jag har en hemtenta på söndag som kommer ta hela dagen och det vore inte så lyckat om hjärnan inte var på topp då. Kanske har man lyckats pressa bort det, blir säkert sjuk på söndag kväll.

Tidskrävande

Idag satt vi i skolan hela dagen och pluggade. Igår också. Vi skulle ta tag i vår inlämningsuppgift i Affärsredovisning som ska in i morgon. En uppgift som innebär att vi ska göra lite bokföring i ett program på datorn. Så vi fick ju börja från grunden och göra en hel del basic övningar. Vi trodde att vi skulle klara allt på en dag. Ack så fel vi hade. Vi satt halva onsdagen och halva dagen idag innan vi började med själva inlämningsuppgiften. Vi började med uppgiften och satt med den i ca tre timmar och blev inte färdiga. Så det blir att fortsätta i morgon.

Nu kan vi alla fall grunderna i bokföring. Inte för att jag vill jobba med redovisning i framtiden, men det kan ju alltid vara bra att kunna.

Hurra!

...eller? Jag har nog hittat en kurs i Singapore som troligtvis är likvärdig en C-kurs i Sverige. Vilket kan underlätta en del om jag läser den. Problemet nu är väl att den inte låter så där hel skoj. Labour economics heter kursen och verkar vara en del matte och fördel om man läst ekonometri innan. Visserligen tycker jag matte kan vara kul och lyckades tom få VG på ekonometri kursen i våras som dock inte är ett lika roligt ämne.

C-kursen som jag annars kan läsa här i Sverige är Advanced International Macroeconomic Theory, ett ämen som jag tycker är roligt. Läste International Macroeconomic Theory första året och den är nog en av mina favoritkurser. Men hur kul är det att sitta själv i vår eller sommar och plugga till kursen?

Favoritläraren

Vi lyckades få våra tentaresultat till ena c-kursen idag. Äntligen. Jag lyckades få ett G, vilket är skönt eftersom jag aldrig hade orkat med en omtenta nästa vecka. Han är en bra på att lära ut, men han tar så lång tid på sig att rätta och bryr sig aldrig om att han måste lämna ut resultaten 12 dagar efter tentan. Den här gången tog han sex extra dagar på sig. Än har vi inte fått slutresultatet eftersom vi även gjorde en uppsats. Så jag mailade och frågade när vi kan tänkas få det slutgiltiga resultatet, där uppsatsen är medräknad. Detta var svaret jag fick, jag citerar:

"när inlämningsuppgifterna är rättade och klara."

Gårdagens bästa!

Visar att vi svenskar kan ha lite humor i alla fall!
Titta på detta.

Please, please, please

Har hållit på att kolla upp lite kurser som jag ska läsa i Singapore. Det framgår inte helt klart vilken nivå dessa kurser ligger på. Jag är orolig över att de inte har några C-kurser i nationalekonomi. Vilket gör den sista tiden här ännu jobbigare, eftersom jag då måste lägga ner energi på C-kursen som jag läser här i Jkpg. Jag ville ersätta kursen här med en som jag läser i Singapore istället för att får kursen efter mig, för jag hinner inte göra tentan i januari.

Snälla, låt åtminstone en kurs vara en C-kurs!

Jag vill ha värme

summer


Jag vill ha sommaren och värmen tillbaka. Jag har redan tröttnat på hösten och slasket. Snart så är det dags för värmen, 25-30 grader twentyfourseven.

Dagar kvar till avresa: 36

Hysteriskt kul!

Jag måste få dela med mig av den hysteriskt roliga bok som jag precis har läst ut, Brev till samhället. Läste den på tåget hem från Örebro och ville skratta rakt ut flera gånger. Lite jobbigt när man sitter på ett tåg och alla andra sitter tysta. Kan verkligen rekommendera boken om du vill skratta mycket. Är nog det roligaste jag har läst på riktigt länge.

"Kavli

Jag har vid upprepade tillfällen använt er naturella mjukost som hudsalva vid ett flertal till tillfällen när min ordinarie hudsalva inte funnits tillgänglig. Jag har då smörjt in armar och delar av ansiktet. I samband med behandling med er produkt har jag fått utslag på armar och i ansikte. Jag är övertygad om att det är kemiska preparat i era produkter som inte är hälsosamma och anser att ni borde göra djurförsök omedelbart, eller ha någon form av varningstext på era förpackningar, liksom på cigarettpaket. I väntan på svar från er undviker jag era produkter.
Varma hösthälsningar
Eric Ericson

Stockholm 5 december 2002
Hej Eric!

Ursäkta att det dröjt med svaret men vi måste erkänna att vi inte riktigt visste vad vi skulle svara på en sån här fråga. Vi finner det märkligt hur Ni använder produkten. Livsmedel i allmänhet avsett att förtäras inte för 'utvärtes bruk'.

Ifall Ni upplever obehag av att använda mildost som hudsalva kan vi bara rekommendera Dig att sluta använda den som det. Den har aldrig varit avsedd som hudkräm utan som pålägg. Våra produkter består av, för livsmedel godkända råvaror och tillsatser, och anses helt ofarliga i dessa koncentrationer.

Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss igen.

Med vänliga hälsningar
O. Kavli AB
Produktutvecklare"

Dessa rättstavningsprogram

Jag sitter och skriver en möbel- och inventarielista just nu eftersom jag ska hyra ut i andrahand nu i vår. Rättstavningsprogrammet ville ändra TV-möbel till TV-pöbel! Ibland blir man inte riktigt klok på förslag programmet ger en. Ja, jag fick mig i alla fall ett gott skratt. : )

Singapore är inte alls old-fashioned...

Detta går att läsa på Sky News:

'The current law "criminalises all forms of carnal intercourse against the order of nature, other than vaginal intercourse".

But a change outlined in a public consultation paper posted on a government website would legalise oral sex "if done in private between a consenting adult heterosexual couple aged 16 years old and above.'

Längtar härifrån

Det var riktigt kul att få komma någon annanstans i helgen och se nytt folk, inte samma gamla vanliga. Jag hade jätteroligt och jag börjar inse hur mycket jag längtar bort från Jönköping. Jag har tröttnat på Jkpg och börjar längta mer och mer efter att få komma till Singapore. En ny, större stad med nya människor och ett nytt liv. Det har nog blivit mer uppenbart nu i höst eftersom i stort sett alla man känner har försvunnit från stan och pluggar utomlands. Men, sånt är livet. Snart är det äntligen dags för en ny period i livet.

Dagar kvar till avresa: 37

Helg i Örebro

Är tillbaka i Jkpg efter en helg hos Anja i Örebro. Det var jättekul att träffas igen, senast var i slutet av sommaren och nästa gång blir nästa sommar eftersom vi båda ska plugga utomlands.

Jag åkte dit i fredags och på kvällen blev det fest. Vi började med förfesten redan klockan sju och hade jättekul, hade dessutom livemusik, det var en kille som spelade lite gitarr för oss. Sen bar det av till Kåren i Örebro där vi fortsatte ha jättekul och dansade nästan hela kvällen. Det var jobbigt när vi skulle därifrån för disken där man hämtar ut sina jackor är ca 1,5 m bred och bara tre personer som jobbar med att hämta jackorna. Så det tog ett tag. Sen hamnade vi på ett ställe som sålde korv och där satt vi och hade jättekul och pratade med folk. Vi hade turen att få lite livemusik där med av en kille, medan jag satt och pratade med hans "manager". När det slutade att regna bar det av hemåt. På hemvägen mötte vi brevbäraren som hade börjat dela ut morgontidningarna : ) (klockan var då tio över fyra...)

Lördagen blev rätt seg, men vi lyckades ta oss in till Örebro och gå på stan ett tag. Sen blev det film- och myskväll vilket var skönt. Och idag bar det av till Jkpg igen och allt plugg och annat som måste fixas.

Ryggproblem

Det blev Kåren igår, blev en helt okej kväll och vi tog det rätt lugnt. Vi fick dansa av oss lite i alla fall.

Något jag har kommit fram till, som är lite konstigt, är att jag inte vet om min träning gör ryggen starkare. Jag började ju gå till gymmet för ett tag sen. För att försöka komma i form och framför allt träna upp ryggen efter operationen. Problemet är att jag känner mig oftare trött i ryggen nu efter att jag började träna än jag gjorde innan. Kände bland annat av det igår efter att vi varit och dansat. Men förhoppningsvis blir det bättre.

Shoppande latmask

Varför är jag så lat? Orkade inte ta mig till gymmet idag, fy skäms. Dessutom blir det ingen träning i slutet av veckan eftersom jag åker till Örebro på fredag och kommer hem på söndag. Ska i alla fall bli kul att träffa Anja. Vi åker båda bort och pluggar under våren så måste ses nu innan en gång.

Var en stund på stan idag med Lois. Köpte lite "nödvändiga" saker. Vi åt lunch på Bernards på stan, att vi inte ätit där förut. Jag åt en jättegod grillad focaccia.

Efter det var det dags för ännu en tur till Ryhov och Infektionskliniken för min andra vaccinationsspruta. Blev 100 kr billigare än vad jag trott, så nu kommer alla vaccinationer bara gå på 1210 kr...

Ikväll är det Kårkväll, får se om det blir något av det.

I'm happy

...All Saints är tillbaka. Har alltid gillat All Saints och tyckte det var så synd när de slutade. Men nu har de äntligen återförenats. Nya singeln Rock Steady är släppt och me likey.

...Idag börjar äntligen Grey's Anatomy, som jag längtat.

...Gillar även U2 & Green Days nya låt The Saints Are Coming.

...Det är bara 7 veckor kvar till Singapore!Vilka kurser ska jag läsa?

Har precis gått igenom vilka kurser som finns att välja bland inför vår terminen i Singapore. Det var ingen kurs som jag kände direkt att den här vill jag läsa. Vilket gör det lite jobbigt. Sen kan det förstås vara svårt att kännan något för en kurs som bara beskrivs med några få meningar. Några kurser ska jag väl ändå kunna plocka ut. Blev lite besviken över antalet nationalekonomi kurser, de flesta av dem har jag redan läst här på JIBS.

Dagar kvar till avresa: 42
(7 veckor kvar!...)

Vilka galningar

Har precis varit och sett Borat. Var länge sedan jag skrattade så mycket. För det första kan jag inte förstå att filmen är barntillåten. Inte för att jag är pryd eller något men en scen i filmen blir bara lite för mycket. I början kan man inte låta bli att skratta men sen känns det som om det går lite överstyr.

Annars så var det riktigt kul. Men filmen skapar absolut inte en dålig bild av Kazakstan, snarare är det USA som hamnar i dålig dager. T ex när han ska sjunga nationalsången på en rodeoföreställning, när han hamnar hos en pingstförsamling (fast där smälter Borat in...) eller när han är bland några studenter i en husbil. Jag hoppas att de alla kan skratta åt det, men troligt är att de inte kan.

Men vi får i alla fall skratta åt dem i 1 h och 23 min.

Godnatt-låtar

Elton John - Your Song
Dave Matthews - Some Devil
José Gonzales - Heartbeats
Michael Bublé - Home


Dagar kvar till avresa: 44

Paus

Wei, blev klara med uppsatsen tidigare idag. Var skönt att få skicka in skiten. Nu kan jag få lite ledigt, till på måndag i alla fall. Skönt att slippa pressen för en stund.

Fick hjälpa Emma med att få en hemsida att fungera. Lyckades faktiskt få det att fungera. Sen kom Lois och det bar av till Evergreen för en pizza. Tredje pizzan jag äter i höst. Känns lite konstigt eftersom vi alltid gick och åt på Evergreen förut eller köpte med oss. I och för sig var det nästan alltid bakispizza och vi har inte haft anledning till sånna.

Vi var väldigt veliga om hur vi skulle spendera kvällen. Vi hade svårt att bestämma oss för om vi skulle gå ut eller inte. Till slut blev filmkväll och vi såg Tristan + Isolde, rekommenderas. Nu för tiden är det nämligen bara roligt att gå på Kåren. Huset är bara crap nu för tiden. Dit gick vi varje fredag första året. Nu är det nya ägare och lördagarna är inte heller bra längre. Twin kanske kan gå ibland, men det är ju inget dansställe.

Jag känner att det börjar bli dags att byta bort den här staden nu. Börjar tröttna.

Dagar kvar till avresa: 45

Nu måste jag få sova

Mina ögon är trötta. De har fått stirra på datorskärmen hela dagen. Vi har ju vår mindre uppsats som vi jobbat med nu i veckan. Vår lärare hade sagt att uppsatsen skulle vara inne två veckor efter tentan. Tentan hade vi lördagen 21 oktober och då antog vi att vi kunde lämna in arbetet på söndagen istället. För han kommer ju ändå inte börja läsa dem under helgen.

Tji fick vi. Vi mailade och frågade för säkerhets skull och fick svaret att den skulle vara inne på lördag. Jaha, detta fick vi reda på igår så nu har vi kämpat på in i det sista. (Med Martin som lärare i kursen är jag inte direkt förvånad över att det var inlämning på lördagen, med honom vet man aldrig.) Karro började jobba kl fem och då fick jag ta över facklan och här har jag suttit. Nu är det dags för lite sömn.

Jag kan konstatera att mina ögon och huvud inte har mått så bra av att sitta en hel dag framför datorn.

Systeryster

Här är några bilder från när syster var här nu under sitt höstlov.

   
 
Vi hade kul och vi bakade min underbara kladdkaka.

Husregler

Fick ett mail från skolan i Singapore som sa att nu även internationella studenter kan söka deras boende. Då är det fyra personer som bor i en lägenhet. Vet inte om det är speciellt intressant för mig. Blev lite negativ när jag läste reglerna som gäller. Jag är inte mycket för regler, jag vill ju kunna bestämma själv hur jag lever. Jag tyckte mest det var roligt att läsa reglerna.

CONDUCT
  1. Residents are expected to conduct themselves with due propriety, responsibility and good sense consistent with the bearing of Hostel residents. The use of profanity or vulgarities, written or spoken, is not considered proper conduct.
  2. Residents should be suitably dressed in public areas, which include the Hostel grounds.
  3. Residents must leave the doors of their rooms open when entertaining any members of the opposite sex.
  4. Residents must obtain prior permission from their apartment-mates to entertain visitors in their rooms. All visitors are to leave the premises by 12am.
  5. Silent hours between 11.00 pm and 7.00 am must be observed in residential blocks.
  6. All activities in the Common Facilities Hall must cease by 12.00 am.

LIQUOR

  1. Consumption of alcoholic drinks is not permitted unless authorized by the Master on special occasions.  Possession of hard liquor in the resident’s room is strictly prohibited.

Kul kväll på Kåren

Vi hade kul igår. Kvällen började med förfest hos Lois och fortsatte efter det i kön till Kåren där vi fick stå och vänta i en halvtimma innan vi lyckades ta oss in. Men det gick bra, vi hade kul där också. Det var mycket folk på Kåren och det hade varit Halloween sittning tidigare på kvällen. Folk var på G igår, det var många som hade riktigt roligt, oh my.

Det var en sån där bra och kul kväll på Kåren. Det enda tråkiga var att det roliga tog slut fort eftersom vi kom in lite sent.

Oh no, jag måste ut i ovädret

Insåg precis när jag tittade i min kalender att jag måste bege mig ut i det här ovädret. Det ser jag inte fram emot. Hade tänkt att jag skulle slippa gå ut i snöstormen och sitta inne idag och ha roligt med uppsatsen. Men icke. Har ju bokat tid hos Infektionskliniken Ryhov för att kolla upp vad jag behöver för vaccinationer när jag åker till Singapore. Eftersom de lyckades klämma in mig på en tid även fast de har väldigt fullt så kan jag inte boka en ny tid. Det är bara att klä på sig ordentligt.

SNÖ!?

Nooo....

Vaknade i morse redo för att börja skriva på vår uppsats. Hörde att det blåste ute men tänkte inte mer på det eftersom det spöregnade igår kväll. Vinklar upp persiennen och får till min förvåning se att det är helt vitt ute! Flera centimeter snö och det bara fortsätter att komma.

Jag som hoppades in i det sista att hösten skulle bli lika fin och skön som förra året. Då det var strax under nollan hela hösten och snön kom först efter att jag hade lämnat Jkpg för Sthlm.

Jag gillar inte vinter eller snö om det har undgått någon. För trösta mig med att jag om sju veckor kan byta vinterkyla mot ekvatorvärme.

Dagar kvar till avresa: 48

RSS 2.0