Plugg

Nu har jag in en lite högre växel i pluggandet. Hade ett möte på biblioteket kl 8.30 i morse så det var skönt att komma upp tidigt idag. Känns alltid konstigt lite senare för nu känns det som om jag varit upp hur länge som helst men klockan är snart bara elva. Förhoppningsvis får jag en del gjort idag. Det blir nog en hel del plugg i helgen också. Måste komma ikapp med läsningen i C-kursen, dessutom tänkte jag börja med uppgiften till distanskursen. Snart är det ju tyvärr dags för tenta igen, bara tre veckor kvar, så man måste väl börja bli lite duktig nu.

Kårkväll igårkväll

Igår var det Kåren som gällde, jag och Lois hade kul. Var ju så länge sedan sist, jag har ju legat sjuk i en vecka så det har varit väldigt lugnt med festande. De bästa kårkvällarna är så här på hösten innan första tentaperioden. Efter det börjar alla nollor inse att de borde nog lägga lite mer tid på plugget än på festandet. Det var det som hände oss våran första termin, i och för sig så vet jag inte om det blev mer plugg bara för att vi gick ut en gång i veckan istället för två.

Det finna i alla fall folk kvar här som man känner lite smått. Den eviga frågan är ju såklart varför man är kvar i Jkpg och inte är utomlands och pluggar. Men det är väl sånt man får ta.

How fun!

Va roligt! Jag har lagt ner pluggandet för idag och tänkte titta lite på "Vänner" innan jag började laga mat. Är inne på säsong fem nu och det var ett avsnitt som jag inte har sätt på evigheters evigheter, "The one with Joey's big break". Vänner-freak som jag är kan jag alla avsnitt, så det var roligt att se på ett avsnitt där jag inte kan alla skämt. Kan säga att det inte har hänt på vääldigt länge. Kändes nästa lite konstigt.

Full fart igen

Nu har jag äntligen kommit igång med träningen igen. Han ju bara med någon veckas träning innan jag var sjuk i en vecka. Men nu är det full fart igen, det känns bra. Har även fått Lois som träningskompis nu så då behöver jag inte alltid vara själv.

Jag insett att det är till att börja plugga nu. Nästa vecka har jag fem föreläsningar i samma ämne! Dessutom är det de sista lektionerna så jag vill gärna ha läst större delen av boken till nästa vecka. Jag brukar aldrig vara förberedd men ska ge det ett försök denna gång. Det är ju en C-kurs och det är lite annat upplägg på tentan än man är van vid. Tyvärr är det ingen direkt matte denna gång, sånt som jag har lättast för. Visserligen ska vi även göra ett arbete på 40% så tentan är ju inte hela betyget.

Nu är pausen över, måste fortsätta läsa. Har bara några timmar till på mig eftersom det är Kårkväll ikväll.

Storstädning

Nu mår jag äntligen bättre. Det tog en hel vecka av slappande för att bli pigg igen. Så idag blev det dags för matinköp och storstädning eftersom det inte blivit något sånt den senaste veckan. Har till och med tvättat mina fönster, det behövdes verkligen. Kommer inte ihåg när jag gjorde det senast. För att göra städningen roligare så satte jag på några "Vänner"-dvds.

"Vänner" har äntligen blivit roligt igen, tittade nog för mycket på det så att jag behövde en paus. Helt trött på "Vänner" kan jag ju förstås aldrig bli, det går inte - "Vänner" freak som jag är.

Godnatt? Jobbig natt?

Orkade inte ligga och vrida och vända mig i sängen inatt i flera timmar. Därför är jag fortfarande vaken, försöker väl trötta ut mig själv antar jag. Orkade inte med en till natt med massor av tankar som snurrar runt i hjärnan, om och om och om igen. Får se om jag slipper det inatt, om det hjälpte att inte gå och lägga sig tidigt. Annars blir det jobbigt.

Börjar bli lite trött nu i alla fall, fast klockan är ju snart fyra så det är väl dags. Har äntligen börjat känna mig lite piggare. Får se om jag lyckas ta mig till skolan i morgon, lektionen är ju först klockan ett så jag borde få lite sömn ändå.

Knarkare

När inte Alvedon hjälper så är det skönt att ha sitt stash med Citodon kvar, hehe. Har kvar Citodon som jag fick efter min ryggoperation i somras. Egentligen är väl det mer mot smärtsillande hållet men eftersom Alvedon inte hjälpte. Sov dåligt inatt också och hade sådan huvudvärk i morse. Det som är lite jobbigt med Citodonet är att man känner sig så dåsig ett tag när det börjar kicka in. Kanske får ta en när jag ska sova så att jag somnar tidigare. Tog minst tre timmar inatt innan jag lyckades somna. Nu ska jag fortsätta titta på Vänner.

Nattuggla som vill sova

Jobbigt det där, när man sover dåligt. Då tillåter man sig själv att sova på morgonen, speciellt när man är sjuk. Sen på kvällarna blir man inte trött eftersom man sov så länge. Jag loggade ut från MSN kl elva med tanken att jag skulle lägga mig och läsa istället. Två timmar senare sitter jag fortfarande framför datorn. Dessutom kommer jag inte kunna somna direkt ändå så därför måste jag läsa lite ändå. Får se när jag somnar inatt.

Jobbig spiral, mycket skönare med en normal dygnsrytm. Jag får nog vänta lite till innan den normala rytmen kommer tillbaka. Vill kunna sova ordentligt åtminstone några nätter och vara frisk innan jag tar tag i det där.

För övrigt så längtar jag mer och mer till Singapore om det nu av någon anledning skulle ha gått obemärkt förbi.

Bloggkartan

Tänkte lägga till min blogg på bloggkartan. Nu ska det vara gjort.

Jobbig natt

Inatt har jag sovit så sjukt dåligt. Igår sov jag också länge så samtidigt som jag inte var trött igårkväll så ville jag bara sova. Det tog ett bra tag innan jag lyckades sova, låg och tänkte på allt och ingenting. Läste resedagböcker igår och såklart tänkte jag mycket på det, hur det kommer bli för mig när jag åker till Singapore och allting jag måste tänka på innan och när jag väl är där. Sen dök uppsatsen upp och hur mycket vi har att göra med den på kortare tid än alla andra. Men allting kommer att lösa sig.

Nu ska vi gå till China Palace och äta lunch eftersom ingen av oss orkar fixa frukost. Efter det ska man väl må lite bättre.

Soffliggare

I helgen har jag varit soffliggare i bokstavlig mening. Blev sjuk igår så jag har legat i min soffa i två dagar nu. Börjar känna mig lite isolerad, samtidigt så har jag inte haft någon ork till att göra något. Har tittat på film och läst i min bok, och nu tittar jag på valvakan. Jag är ingen soffliggare i bubbel bemärkelse, jag gick och röstade idag. Efter det var jag förbi ICA och köpte halstabletter och soppa, sen begav jag mig tillbaka till soffan.

Spännande är det nu, det är väldigt jämnt mellan blocken. Jag hoppas att Alliansen vinner. Vi får se om det blir något slutgiltigt resultat idag, vi kanske får vänta till på onsdag.

Lugnt

Idag har jag inte gjort mycket. Var och tränade på morgonen och har tvättat. Annars har det bara varit slappt. Men det har varit riktigt skönt på något vis. En sådan där dag man absolut inte orkar, vill eller behöver göra någonting. Inget kul på TV är det nu heller. Så TV:n stängdes av för några timmar sedan och iställer håller jag på och läser i min bok. Skönt att få läsa något annat än kurslitteraturen, något lättläst så att man bara kan drömma sig bort.

Tänka sig!

Igår var det ju premiär för Caj som vi var på. De spelade faktiskt riktigt bra musik där, blandat och bra. Det är så många gånger det varit så tråkigt pga musiken, men inte igår. Mycket folk var det också. Vi dansade på hela kvällen och slutade kvällen med att köpa korv från Korvgumman.

Idag har det bara varit lugnt, bara slappat och tittat på film. Nu är det äntligen dags för den efterlängtade finalen i "So you think you can dance?". Får se vem som vinner.

Hur mycket otur kan man ha egentligen?

Jag läser en C-kurs nu på skolan men läser även en distanskurs i Växjö. Vi har en hemtenta på kursen i Växjö 21 oktober. Idag har de satt upp de preliminära tiderna till kurserna här på skolan. Så vilket datum tror ni tentan är här i Jkpg? 21 oktober såklart! Får väl försöka med ett mail och fråga om det går att byta datum eftersom det är preliminärt. Ja vi får väl se. Jobbigt om det inte går, hur kul är det att sitta och göra en salstenta i några timmar och sen direkt börja på nästa... puh...

Club Cavaj

Jaha, nu har jag plötsligt massa tid inför ikväll. Vi ska ut till "Club Cavaj" (eller Club Caj som det faktiskt heter på riktigt) ikväll och det blir kanske förfest hemma hos mig. Så nu har jag i alla fall lite tid att vila och göra iordning för att det inte blev någon föreläsning.

Får se om det är några som ska ut ikväll, lär nog ha varit en del folk på Kåren igår. Å andra sidan så är det ju istort sett bara folk från JIBS som går ut ikväll. Hoppas att det blir lite kul ikväll i alla fall, det brukar vara antingen eller när det gäller Club Caj. Ibland är det riktigt dålig musik hela kvällen igenom. Annars får vi helt enkelt ta igen det på lördag istället om det inte blir någon höjdare.

Läraren skolkade från föreläsningen

Jag skulle ha föreläsning idag kl 14.30 men så blev det icke. Läraren skolkade. Vi satt kvar och väntade i 20 minuter men ingen kom. Visst, skönt att slippa en föreläsning, men det drabbar ju bara en själv för vi behöver ju inte ens gå på dem. Nu kommer de väl antagligen att sätta in en extra föreläsning senare istället.

Lugnt på gymmet efter Kårkväll

Jag var på gymmet idag på förmiddagen. Jag gillar att träna på mornarna och då är det även rätt lugnt. Jag var trött i morse men lyckades komma iväg så att jag var där innan tio.  Trodde att det skulle vara lite folk där, men det var bara en tjej där när jag kom. Insåg sen att eftersom de flesta som tränar på förmiddagarna är studenter så ligger nog de flesta hemma i sängen och är bakis. Det var ju Kårkväll igår. När jag gick vid halv tolv var det bara fyra andra personer där. Så om man vill träna när det knappt är några folk där ska man välja torsdag mornar.

Coachen blev skraj

Jaha, idag har det inte hänt mycket. Så egentligen finns det väl inte så mycket att skriv om.
Jo jag var och träffade en sk coach på mitt gym. Jag ville ha lite tips om hur jag bäst tränar ryggen. Men coachen blev nog lite skraj när jag berättade om att jag har stelopererat 11 kotor. Sa att han inte hade tränat någon med så många stelopererade kotor så det var nått ouforskat. Men jag pallar med rätt mycket ändå fast jag inte kan böja större delen av ryggen.

Här sitter jag...

och försöker läsa kurslitteratur när solen skiner som mest idag. Går trögt gör det, för hur kul är det egentligen att läsa kurslitteratur även om man tycker kursen är intressant. Får väl försöka kämpa på ändå, lektionen i eftermiddag är inte förrän kl fem. Har satt lite musik som kanske kan hjälpa mig, lyssnar just nu på "Dire Straits" låt "Your latest trick" med ett härligt saxofon solo. Det är något speciellt med intstrumentet saxofon, riktigt fint. Efter det kommer min andra favoritlåt med dem: "Why worry". Får se om de hjälper.

Key West

Precis efter jag skrev att jag var trött på alla reality-såpor så kom jag på att jag faktiskt börjat titta på en reality-show, "Real World - Key West". Jag har tittat en del på Real World och det är faktiskt en reality-såpa som jag kan titta på just nu. Såpor som inte handlar om spel och intriger på samma sätt som många andra. Jag orkar titta på dem för att de är vanliga på något vis, med en del undantag ibland.

Sen så började jag titta på det av anledningen att jag varit i Key West, som ligger i Florida. Den sydligaste staden i USA som ligger på en ö. En riktigt underbar plats, jättemysig stad. Kommer ihåg när jag satt på "Sunset Pier" och åt grillad tonfisk och njöt av solnedgången. Dit kommer jag definitivt åka igen.

När kommer de bra TV-serierna?

Vad mycket dåligt det går på TV nu. Knappt någonting som jag känner är värt att se. Jag kanske har tittat för mycket på TV så att jag blivit trött på det. Jag har tröttnat på flera TV-serier: "Desperate housewives", "Prison break", "Lost" etc. Dessutom alla dessa reality-såpor som jag inte orkar titta på. Kan det inte komma något nytt och jättebra som man kan följa. De enda serier jag följer nu är "CSI" och "Greys anatomy".

Min absoluta favorit serie är såklart "Vänner". Inget slår "Vänner", men inte långt efter ligger "Seinfeld" och "Sex and the city". Har ju hört en del bra saker om serien "Entourage" och hoppas att det kan vara den efterlängtade serien som går att titta på utan att tröttna efter några program. Annars får man väl helt enkelt hitta på något annat. Det finns ju faktiskt en OFF-knapp på TV:n.

Quote of the day

"If the person you are talking to doesn't appear to be listening, be patient. It may simply be that he has a small piece of fluff in his ear."
Winnie the Pooh

Plugga idag?

Nje...
Tänkte jag skulle försöka vara duktig idag men det går inte så bra med det. Jag tog mig till gymmet i morse i alla fall. När jag kom hem så åkte en "Vänner"-dvd i och det bådar inte gott. Det är ju faktistk en lugn vecka så jag har ju tid att läsa andra dagar.

Dessutom är det ju faktiskt svårt att koncentrera sig när de håller på och gräver i gatan här utanför. (Det går tydligen alltid att hitta orsaker till slippa plugga...)

Så fick vi söndagen att gå också

Idag lyckades jag och Louise äntligen komma iväg på den där promenaden vi började på lite smått igår. Dessutom var det varmt och skönt ute, riktigt sommar väder. Nästan lite för varmt emellanåt. Intressant det där, hur vi saknar värmen när det blir kallt och klagar när det blir varmt. Får se hur det går i Singapore där medeltemperaturen är 31 grader dagtid och på kvällen är det 24 grader...

Såklart tittade vi även på "Pretty Woman" som visades på TV. Jag tror faktiskt att det är den filmen som jag har sett flest gånger, M Å N G A gånger. Jag har till och med sett den fler gånger än "Dirty Dancing", vilket betyder att jag har sett den väldigt många gånger.

Quote of the day

"It is not length of life, but depth of life."
Ralph Waldo Emerson

Ännu mer drag idag än igår...

Så är det lördagkväll och inte mycket har hänt idag heller.
Förut idag bestämde jag och Lois att vi skulle ta en promenad, men när jag kom till henne tänkte vi gå till marknaden och titta lite. Jag har bott här i mer än två år och har aldrig gått till den där marknaden. I ett år har jag bott bara några hundra meter ifrån den. Jag har väl sett marknaden lite på håll när jag varit på väg till bakis-pizzan på Evergreen. När vi kom dit höll de på att packa ihop men vi hann köpa lite fina snittblommor, då var vi ju tvungna att lämna av först mina sen Lois. Och där fastnade vi. Så bra gick det med den promenaden.

Har väl inte direkt varit pigg på att göra något ikväll heller. Det blev bara en myskväll för mig själv och en film. Sen så gjorde jag om designen på min blogg också. Vill helst inte använda en mall utan vill ju ha en egen design.

Vilken fredagskväll...

Så var det äntligen dags för final på "So you think you can dance?". Trodde jag.
Jag insåg att programmet bara var en timma, lite kort för ett finalinslag. Mot slutet visade det sig att N Ä S T A program är finalprogrammet. Trist. Men fick i alla fall se alla duktiga dansare. Det är helt sjukt hur duktiga de är och kan lära sig flera avancerade danser på en vecka. Detta program är ingenting mot den svenska varianten "Floor Filler".

Efter det var det bara crap på TV, så in åkte en "Vänner" dvd. My favorites! Dessutom fortsatte jag med min städning. Nu börjar det bli lite ordning i alla fall igen. Väldigt kul fredagsunderhållning må jag säga. Jag får i alla fall skratta lite medan jag tittar på "Vänner".

Ska jag göra ett försök?

Borde egentligen göra ett försök att städa och få lite ordning här lite på mina 27 kvadrat. Det är så jobbigt att så fort lite saker ligger framme så blir det stökigt. Har tänkt göra det i flera dagar, dessutom har jag tid nu. Försöka vara lite duktig nu innan jag hittar på något med tjejerna, vi funderar på att gå på after work någonstans.

Roomservice till Anja Pärson

Igår visade de Roomservice på tv och de fixade till Anja Pärsons lägenhet i Monaco. Det är lite kul eftersom jag faktiskt gick på roomservice till Anja Pärson i somras. = ) Hon beställde den underbara caesarsalladen som jag älskar. Man förväntar sig inte att det ska stå någon man känner igen på andra sidan dörren när man kommer och knackar på.

Dessutom när jag gick roomservice nästa dag så gick jag med en kanna kaffe till Helena Paparizou. Hon är rätt kort i verkligheten och såg så vanlig ut på något sätt. Men jag antar att det är för att jag alltid sett henne i mycket smink och snygga kläder förut.

Absolutely love my new hair!

Jag var hos min frisör idag och fick äntligen den efterlängtade förändringen när det gäller mitt hår. Jag var trött på färgen och den gamla frisyren, jag är en sån person som gillar förändringar. Jag hade inte direkt några idéer så min frisör fick rätt fria händer. Det har fått ny färg, innan var det ljusbrunt men nu är det lite olika mörkare nyanser. Underhåret är mörkbrunt, överhåret är också mörkbrunt men en lite ljusare nyans och sen är det lite sand-färgade slingor. Jättefint. Ny frisyr är det dessutom! Jag och frisören tittade lite på olika frisyrer och jag fastnade för en variant av Victoria Beckhams nya frisyr. Mitt hår är alltså lite kortare i bak längre i fram med lite snelugg. Jag är verkligen helnöjd!

Först när hon föreslog frisyren så var jag lite skeptisk eftersom jag ändå har haft lite längd i håret. Men som jag sa till frisören, det växer ju alltid ut igen. Man ska ju inte vara rädd för förändringar! Känns jätteskönt och kul med ny frisyr. Tycker det är mycket skönare med kortare hår, det är enkelt att göra snyggt, bara att rufsa till det lite.

"525 600 minutes. How do you measure a year in the life?"

Har precis tittat på filmverisionen av musikalen RENT. Vad jag älskar den musikalen, musiken är så bra. Första gången jag såg musikalen var på Broadway i New York. Såklart är det speciellt när man ser den live men den fugerar även jättebra på film. En del kanske tycker att musikaler är jobbiga när det är mycket sång, i RENT sjunger de verkligen hela tiden. Men jag tycker inte att det känns på det sättet, man blir så berörd av musiken att man inte tänker på att alla sjunger sina berättelser. Alla borde se filmen även ni som redan sett musikalen för då kan ni njuta igen.

Utdrag ur min favoritlåt i RENT:

Seasons of love
Five hundrend twenty five thousand six hundred minutes
Five hundrend twenty five thousand moments so dear
Five hundrend twenty five thousand six hundred minutes
How do you measure, measure a year

In daylights, in sunsets, in midnights, in cups of coffee,
In inches, in miles in laughter in strife,

In Five hundrend twenty five thousand six hundred minutes
How do you measure a year in the life

How about Love
Measure in love
Seasons of love

Quote of the day

"Life is partly what we make it, and partly what it is made by the friends we choose."
Tehyi Hsieh


Just nu händer det inte mycket

I helgen har det inte hänt mycket. Har varit lite uttråkad, men vi var i alla fall ute och åt mat igår och kom ut bland folk. Annars har det inte varit en speciellt givande helg. Förutom att jag tittade på nästan alla Top Model avsnitt på trean igår och idag, de hade en Top Model maraton. Jag följde dessutom serien när den gick så jag har sett alla avsnitt redan.

Borde väl egentligen njuta nu av ledigheten eftersom det nog kommer bli mycket att göra framöver när skolan börjar ordentligt med C-uppsatsen och allt.

Hoppas det håller i sig

Igår köpte jag gymkort, vilket jag har pratat om väldigt länge att jag ska göra men det har inte blivit av förrän igår.  Så i morse var det dags för invigning. Jag tränar helst på mornar så jag gick upp halv nio och begav mig sedan till gymmet, dessutom är jag inte mycket för olika pass utan håller hellre på själv.

Nu hoppas jag bara att det ska hålla i sig. Jag vill ju komma i form och träna upp ryggen. Mina ryggmuskler är ju i stort sett obefintliga eftersom att jag inte använder dem efter ryggoperationen för fyra år sedan. Dessutom vill jag ju gärna tappa någa kilo i vikt. Jag har fyra månader på mig här i Jkpg sen sticker jag ju till Singapore.

Det borde i alla fall hålla i sig, eftersom jag inte kunnat göra någonting i sommer pga en till ryggoperation så har jag ställt in mig på att börja träna till hösten. Det ska nog gå, jag har ju köpt gymkort för fyra måndar nu så då måste jag ju verkligen använda det!

RSS 2.0