Övervikten ökar

Idag blev en dag att uträtta ärenden. Fick springa runt på Sim Lim Square, sex våningar med prylar, och kolla priser på en kamera till pappa. Man blir bra sugen att även handla massa saker till sig själv. Men NEJ, jag har redan för många kilo som det är, och inte pengar i överflöd heller.

I och för sig hindrade det mig inte att köpa två pashminasjalar (en röd/orange och en mörkbrun/ljusbrun), kryddor från Mustafa (curry och lite annat gott) och ett diadem.

Imorgon ska jag till posten för att ordna med paket för att skicka hem saker i.

Moving on

Nu ligger jag i en ny säng i ett nytt rum i en ny lägenhet. Visserligen har jag fortfarande sällskap av Annika vilket gör det lättare, men det känns konstigt att inte ha sin egna lilla vrå längre. Mareen åkte före oss på morgonen och då kändes det på allvar, då var vi bara två kvar i den stora lägenheten och då kändes det att det var över. Vi hade packat färdigt så det var bara det sista plocket i morse, känns alltid sorgligt att behöva tömma ett hem. Vi fylde taxin och åkte vidare till M&M som vi ska bo hos nu några dagar. Känns skönt att fortfarande få ha lite fler människor omkring sig, men samtidigt är det ju inte mitt 'hemma'.

Förstår inte riktigt hur det kommer bli när jag kommer 'hem' (vet inte riktigt var 'hem' är egentligen, Singapore? Märsta? Jönköping?...) eftersom jag känner nu att jag bara vill ha människor omkring mig. Kommer kännas konstigt att dessutom behöva sova ensam igen och inte dela rum med någon längre.

Que?

Detta var ju verkligen intressant...

Får några månader sedan fick jag reda på att jag inte fick åka och studera i Helsingfors i höst för att jag inte var helt klar med min c-uppsats. Idag berättade mamma att jag fått ett brev från JIBS som innehöll ett certifikat på att jag ska studera i Helsingfors i höst.

Vad är detta?

Packningsdags

Imorgon flyttar vi ur våran lägenhet, känns lite konstigt. Det har ju varit vårat hem i fyra månader nu och jag har verkligen trivts. Samtidigt ser jag faktiskt fram emot att flytta in hos Michael och Michael, dessutom följer Annika med. Hon har äntligen fått sitt intership visa men kan inte börja jobba än, så jag får sällskap av henne i minst en vecka till. Då får vi en vecka semester till då vi kan försöka hinna göra alla saker vi inte hunnit.

Väskorna är i stort sett packade. Jag känner mig rätt stolt, har lyckats rensa ut en hel del kläder. Jag trodde att jag hade packat förnuftigt när jag kom hit, men det är en hel del kläder jag inte använt och en del som jag bara valt att slänga för att få plats för allt nytt. =) Så det blir inte så mycket övervikt, eventuellt måste jag skicka hem lite saker ändå, men inte alls så mycket som jag trott. Sen släpar jag ju även med mig kläder hem som har blivit för stora, men det känns ju inte riktigt rätt att slänga dem heller... Man vet ju aldrig...

Whata night

Vilken galen kväll! Eller natt ... och morgon... Christoph hade hört av sig under gårdagen och frågade om vi ville hitta på något på kvällen. Det var Christoph och hans besök från Österrike och eftersom jag och Annika inte hade något för oss så tänkte vi att vi kan träffa dem för någon öl nere på stan. Strax efter elva mötte vi dem och sedan gick vi till Boat Quay för att ta en öl. Men det blev inte bara en öl utan fyra. Sedan tänkte väl vi att det var färdigt men då begav vi oss till Clarke Quay istället för att kolla om något ställe hade öppet. Men eftersom det var måndag så har de flesta ställen stängt, det var ett ställe som höll på att stänga men vi han med en öl där också.

Efter det åkte vi vidare. Vi hamnade på en gata i närheten av Clarke Quay som jag inte varit på tidigare och där hamnade vi på RAV som hade öppet. Där blev det dricka och dans på ett tomt dansgolv. Var bara vi och några få asiater där. Verkligen en helt galen kväll. Vi lyckades ta oss hem och idag fick vi veta att vi lämnat klubben kvart över sex...

Vi mådde inte så bra idag. Uscha. (Lois - det var värre än den där gången på Club Caj!)

Phantom of the Opera

Igår blev var det äntligen dags för musikal på Esplanade här i Singapore. Vi köpte biljetterna för flera månader sedan och sa alltid att detta skulle vara som vår avslutning här innan vi åkte hem. Vi har sett fram emot det och nu känns det så konstigt när dagen har kommit och gått. Nu är det inte många dagar kvar vi har här tillsammans.

Men musikalen var i alla fall jättebra, musiken var bra och alla kostymer var verkligen fina. Vi hade väl inte de bästa plasterna, vi satt nästan längts upp, men det var inget större problem eftersom vi såg rätt bra ändå. Teatern var inte så jättestor men väldigt fin. Riktigt bra var det.

Från flygplatsen till MOS

Igår kom vi tillbaka till Singapore igen. Känds skönt samtidigt som det innebär att vi kommit väldigt nära slutet. A åker hem till Tyskland nu i veckan, kommer kännas tomt. Själv har jag två veckor kvar här nu, ska njuta nu in i det sista.

Igår kom vi alltså tillbaka till kära gamla Singapore efter nästan 12 timmars restid. Inte hindrade det oss, vi hade siktet instället på Ministry of Sound och så blev det. Lyckades till och med få med Annika som redan låg i nattlinne när vi kom hem. Hemma i lägenheten var vi tjugo över tolv så det var bara att blanda en drink och göra sig i ordning. Vi ville gå ut eftersom det var sista chansen för oss alla tjejer att gå ut tillsammans.

Blev en lång dag, och natt. Låg i sängen klockan sex så nu är man lite trött. Men det är bara att vila upp sig för ikväll är det vår 'avslutning'. Vi ska äta middag och sedan är det dags för Phantom of the Opera. Älskar musikaler så det ska bli kul.

Färdig. Valmis. Fertig. Finished. Finito.

Färdig! Underbart, nu kan man vara lite ledig igen och bara slappa och njuta av livet. Att tentan var svår och gick skit har jag redan hunnit glömma och är bara glad att allting äntligen är över. Visst är jag lite smått orolig över för om jag kommer bli godkänd, men samtidigt har han sagt att han inte underkänt någon vilket gör att man kanske tar lite för lätt på det. Men det visar sig, nu kan jag ändå inte göra något åt det.

Två avklarade

En till avklarad. Skönt. Tror det gick helt okej den här gången. Fick reda på mitt resultat på min mid-term i Economic Development in Asia, jag var riktigt nära med min gissning. Jag trodde jag skulle få 15 poäng, av 50..., jag fick 16. Men medel låg på 25 så överlag var det rätt dåliga resultat, eller snarare en svår tenta. Men som sagt, den här gången kändes det bättre så nu borde jag få i alla fall 50%.

Imorgon är det dags för nästa. Åkte hem efter tentan idag och skulle försöka läsa på lite. Jag somnade. Men underbart skönt kändes det precis idag. Får se om jag lyckas somna hyfsat tidigt i alla fall och inte ligga vaken länge. Tentan i morgon är klockan nio den med. Usch.

Ensamt är det i lägenheten. Alla är ute på Insomnia. Kände inte för att betala 100kr i inträde för att bara kunna dricka gratis läsk hela kvällen och bara vara där i någon timma. Istället ligger jag här hemma i sängen med några dokument öppna på datorn om monetary policy, risk management, exchange rate regimes, uncertainty etc. I stort sett olästa. Intressant att se hur det går imorgon.

En avklarad

Igår hade vi ytterligare en kulinarisk upplevelse. Det var Michaels födelsedag så nu är han en av oss 'twenty-somethings'. Fortfarande svårt att förstå att han bara var 19, en tonåring i gänget. =) Vi var i alla fall på en brasiliansk restaurang, Carnivore, som hade en helt underbar buffé. Buffé med sallad, potatis och tillbehör får man gå och hämta själv. Sedan är det bara att sitta vid bordet så kommer de förbi med grillspett bestående av alla möjliga slags kött, men även grillad annans (mumma!) och vitlöksbröd. Riktigt gott.

Idag har det bara varit trist och jag har varit så nere. Gick upp tidigt för att jag skulle hinna läsa på inför tentan. Men icke. Motivationen var som alla andra gånger som bortblåst (om inte ännu mer denna gång...) och jag fick ingenting gjort. Satt i stort sett bara och tittade ut genom fönstret och ville att tiden skulle gå så att jag bara fick tentan överstökad. Tror det gick helt okej. Lite brain freeze fick jag  på en fråga efter ett tag, men åtminstone hälften av poängen lyckades jag nog skrapa ihop. Sen var det bara skönt att det var över.

När jag kom hem pratade jag med lillasyster som lyckades få mig på bra humör och tänka på annat. Henne pratar man med allt och inget om, inget viktigt alls men det är alltid lika kul. Skönt att äntligen kunna koppla bort all skit med skolan.

I biblioteket...

... och försöker läsa, men det går dåligt. Svårt att motivera sig när det känns som om lärarna ändå inte kommer ge en underkänt. Men jag måste ju ändå visa att jag kan någonting på sista tentan nu. A var ju orolig för en av hennes kurser som det inte går så bra i. Hon var och pratatde med läraren och berättade att hon var orolig, men läraren sa att hon inte kommer ge henne underkänt. Detta innan hon gjort sista tentan. Intressant detta, antar att de inte vill underkänna någon utbytesstudent. De vill ju inte att vi åker tillbaka med negativa tankar om SMU.

Det blev en dag på stranden

Idag förenade vi lite nytta med nöje. Vi åkte ut till Sentosa för att plugga och samtidigt bättra på vår solbränna. Riktigt skönt att få ligga i solen, mindre kul var ju såklart att vi behövde plugga. Men det gick relativt bra faktiskt. Vi hittade en ledig säng på Café del Mar och det var bara att beställa in något att dricka eller äta.

Tyvärr började det renga lite på eftermiddagen så vi åkte in till stan igen och satte oss på ett annat café som var underbart. Tråkigt att upptäcka så många bra ställen nu när man snart ska åka. Men vi måste definitivt gå tillbaka, det ligger precis bredvid skolan så det är perfekt.

(Det verkar vara omöjligt för mig att skriva ett inlägg som inte har ett inslag av mat...)

Miljöförstörd

Idag tänkte vi gå på bio. Se en tysk film. Vi fick inte ens med oss några tyskar.

Jag börjar till och med bli intresserad av att läsa tyska. Jag som tyckte att språket var så fult och valde att läsa franska istället när jag började sjuan.

Har jag möjligtvis blivit influerad av att umgås med tio tyskar?

No goodbyes

Det första avskedet. Sa hej då till M idag, inte för att jag är speciellt bra kompis med honom och kommer att sakna honom. Det var bara själva känslan att behöva säga hej då till någon. Säga de där fraserna som innebär att det är över. Om det började kännas lite jobbigt att säga hej då till honom hur kommer det då inte att kännas när jag säger hej då till alla andra som jag gillar så mycket? Allting har varit så intensivt här, vi har gjort så mycket saker och lärt känna varandra så bra på så kort tid.

Jag tror det känns lite jobbigare att åka när man inte längtar hem. Gör man det är det nog en helt annan sak när man säger hej då och åker härifrån. Jag är oftast inte så sentimental men bara tanken att behöva säga hej då gör mig nästan lite tårögd. Vill inte riktigt tänka på det, såklart är det lättare att bara skjuta det framför sig.

Ska försöka fokusera på de saker jag har kvar att göra och se fram emot dem. Ta en dag i taget. Ibland är det svårt.

Taxilyx

Ibland är man riktigt lat här. Det som är bra att det ändå är så billigt att vara lat. De här två dagarna har det blivit en del taxiåkande. Taxi till Insomnia eftersom vi var lite sena. Efteråt blev det såklart taxi hemåt, men vi stannade vid McDonalds först och åt lite nattamat. Riktigt underhållande taxi-tur eftersom vi hade en full M med oss. Det tyckte chauförren var jättekul, pratglad blev han också.

Sen var det nog höjden av lathet, eller en full M (ja kanske inte bara hon), som gjorde att vi tog taxi hem från McDonalds. Vi bor två busshållplatser från McDonalds. I morse tog vi taxi till skolan. Vi orkade inte gå de sju minuterna till busshållplatsen.

Vi börjar bli singaporeaner allt mer. När vi varit vilse och frågat efter vägen har de ibland svarat med att vi borde ta taxi eftersom det är långt till dit vi ska. När vi sedan frågat hur lång tid det skulle ta att gå kan det ha varit så lite som 10-20 min gångväg. Då tyckte vi de var galna och började promenera istället. Nu är vi lika lata, inte orkar man alltid gå i denna värme och svettas som en gris.

Sleepless at Insomnia

Igår blev det en minst sagt galen kväll. Kan lätt bli så när det är free flow från kl 9 till 12. Det blev Insomnia denna onsdag också, jag gillar det stället för de har riktigt bra musik och ett band som spelar. Tror inte det kommer bli så många fler partykvällar med så stort gäng. Nu är det ju tentaplugg men det finns även de som inte har några finals och åker härifrån i veckan. Nu börjar det verkligen kännas som om allting går mot sitt slut. Börjar bli allt mer påtagligt. I don't like it.

Det var i alla fall en minnesvärd kväll. Alla var verkligen galna och bjöd på sig själva. Synd att jag inte kan lägga upp bilder (eller det kanske är lika bra...) för det blev en hel del roliga. Vi lyckades ta oss upp i morse, klockan ringde klockan 10 efter 6 ½ timmars sömn, för vi ville ta oss till skolan och försöka plugga lite. Vi var på biblioteket klockan ett och nu är klockan tre och vi har fortfarande inte börjat plugga. Bara väntar tills jag får gå, men ska väl försöka läsa någonting i alla fall. Får se om jag lyckas.

Mat och sovklocka

Okej, nu blir det ett till inlägg som rör mat, men hey, vad ska jag annars skriva om när det mest är plugg som gäller.

Här i Singapore har vi haft väldigt regelbundna tider, ofta åker vi till skolan eller gör någonting annat. Så vi äter alltid frukost hemma vid 8 tiden eller 9-10 om vi har lite sovmorgon. Vid 12 är vi hungriga och då blir det lunch, oftast i skolans food court. Vid 15-15.30 känner magen av att det är dags för fika. Då blir det något slags snack, kaka från subways, äppelpaj, brownie eller någon av alla möjliga slags te det går att få tag på. Idag blev det en kaka från Subways. Middag blir det på Yassin, vårat lokala indiska hak. De är så trevliga där, säger alltid "see you tomorrow" när vi går, haha.

Vi har verkligen fått in rutinen att äta här. Varje dag följer vi samma schema. Är det inte härligt med rutiner. =)

It's almost too easy

Nu är klockan kvart över åtta och det är nog dags att lämna biblioteket för idag och åka hem. Måste få ordentligt med sömn inatt också känner jag. Idag har jag i alla fall lyckats plugga mer än igår, vilket i och för sig inte säger mycket eftersom jag inte gjorde någonting igår. Det blev plugg inför tentan i Globalization of World Politics idag, men tänker inte lägga ner så mycket energi på den. Lite intressant hur vår lärare gör allting för att vi ska kunna klara kursen och även få högsta betyg om man vill.

Två delar på tentan kommer bestå av att välja ut en av åtta eller sex frågor att svara på. Igår skickade han ut ett mail som beskrev tentan och hur det skulle gå till. Det intressanta är att han med en mening beskriver varje fråga vi kommer få, så det är bara att välja ut en fråga till varje del och plugga på dem två. Sen är det bara att gå till tentan och skriva ner svaret. Behöver alltså inte plugga på allting. Han gör det så lätt för oss. Perfekt, precis vad man som utbytesstudent vill ha. (Sen har jag ju två andra tentor som nog kommer vara riktigt jobbiga så det gör ju inget att jag får mer tid till dem...)

Taste of heaven

I sann singaporeansk anda planerade vi redan igårkväll hur dagens schema för intagande av föda skulle se ut.

11.00 - dricka ice milk tea från favoritstället på skolan (för 5kr...)
12-13 - lunch på Mr Tea, god sandwich med någon slags tedryck
14-14.30 - dags för en bit av den efterlängtade Chicago CheesecakeCoffee Bean
Middag blir troligtvis runt klockan 18 och tas nog in på skolans food court Kopitiam.

Vi har idag äntligen lyckats få in en fika med den himmelska cheesecaken från Coffee Bean. Den cheesecaken kommer för alltid vara mottstock för hur goda andra cheesecakes är i förhållande till den.

Lyxproblem

Lyckades i alla fall med att ringa Finnair idag och kolla upp hemresan. Uppgradering var svårt, det fanns inte något ledigt i slutet av april. Sen frågade jag vad det nu skulle kosta. Jag skylle behöva betala mellanskillnaden plus 100 euro och mellanskillnaden visade sig gå på ungefär 4 000 kr. Jag tror jag skippar det alternativet. Får vänta till 6:e maj. Kanske blir det av någon resa till nu när jag har två veckor till övers.

Någon som vill ha besök? Men känner ju tyvärr inte så många här i krokarna. Får se vad man hittar på, Annika är ju kvar i alla fall även fast hon kommer jobba på dagarna.

Vilket problem man har, att få stanna två veckor till i Singapore. Jag som inte ens vill åka hem. Får väl ligga på stranden hela dagarna och njuta.

Imorgon är en annan dag

Idag har varit en dålig dag. Var i skolan strax före nio och åkte därifrån strax efter klockan sju på kvällen. Inte har jag fått mycket gjort inte. Idag har jag inte pluggat någonting. Vad har jag gjort? Inte ens jag kan svara på det. Vilken oproduktiv dag. Jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja och det är mest läsning jag behöver göra, sånt är alltid så jobbigt och tråkigt.

Men jag unnade mig ändå en Apple Crumble (äppelsmulpaj) fastän jag inte varit duktigt. Tyvärr hjälpte det inte, jag lyckades inte så något gjort efter den heller.

Vet inte om jag kommer få något gjort ikväll innan jag går och lägger mig. Klockan är bara åtta och jag är redan jätte trött. Kanske ska lägga mig tidigt och hoppas på att sova ihop lite energi till imorgon. Man kan ju alltid hoppas.

When in Singapore, do as the Singaporeans do

Nu är det snart dags för sängen. Både igår och idag har jag känt mig så trött, riktigt bakistrött fastän vi inte varit ute och festat. Har nog att göra med att vi varit uppe sent länge och inte fått ordentligt med sömn på riktigt länge. Det var varit mycket i skolan och sedan var det ju jätte jobbigt att åka på semester. ;)

Så denna helg bestämde vi oss för att bara ta det lugnt och ha ett par sköna dagar utan plugg och bara kunna njuta av Singapore. Alltså blev det shopping. =) Några söta toppar, en svart cocktailklänning, en vit-brun-randing klänning och lite annat smått och gott. Intressant hur vi har blivit som singaporeanerna, allting handlar om mat och shopping. Vi planerar vår dag runt vad vi vill äta och var. Det är som det ska vara.

Idag blev det en tur till en ny del av staden som vi inte har sett, Joo Chiat/Katong. En riktigt mysig del av staden med en hel del fina, lite äldre byggnader men även mycket modernt. Väldigt mycket mysiga restauranger, vi stannade och tittade på menyn på en restaurang, Aston, och valde att stanna där efter att några besökare där verkligen rekommenderade maten där. Mer västerländsk mat och det blev en väldigt god hamburgare för min del och underbart vitlöksbröd till förrätt, allt för bara 40 kr.

Typiskt

Irriterande. Skulle ringa Finnairs kontor idag och kolla om jag kunde uppgradera min biljett och på så sätt komma hem tidigare. Såg till att vara hemma hyfsat tidigt, klockan 15:14 ringer jag efter att ha köpt Skype kredit och allt.

Såklart stängde kontoret klockan 15:00. Surt.

För övrigt så kan jag inte ladda upp bilder. Bloggen håller på och strular.

RSS 2.0