Tillbaka till vardagen

Nu är allt som vanligt igen. Skolan har börjat och jag sitter här på min lektion och fryser eftersom det är så kallt pga den AC:n. Inte kul. Men är i alla fall hyfsat fokuserad på plugget nu eftersom jag bara vill börja på mina uppsatser och få dem gjorda. Eftersom det bara är upp till mig, så ju fortare jag blir färdig desto bättre.

Ikväll ska jag och Sara gå och äta lite sushi. Måste ju prova på det när man är här i Asien och det är så mycket billigare. Dock kommer jag nog inte äta någon sushi med rå fisk eftersom jag inte gillar det. Det får bli de vegetariska alternativen.

Jag jobbar på att få upp bilder, men Blogsoft håller på och bråkar så det funkar inte som det ska. Men snart så, hoppas jag.

Tillbaka i Singapore

Skönt att vara hemma i Singapore igen. Visst är det kul att få resa, men efter en stad som Bangkok är det skönt att komma till en lugnare och renare stad. Men tyvärr börjar ju skolan direkt, så det var bara att åka till skolan klockan åtta i morse. Trist.

Men helgen var bra, när tjejerna kom till Bangkok och såklart blev det ännu mera shopping. När de hörde om mina billiga fynd av smycken i Chinatown ville de också dit, såklart hittade jag lite mera saker. Söndagen åkte vi till MBK köpcentrum för ännu mer billig shopping. En till handväska och lite sjalar och annat.

Resan fick ett perfekt avslut med en drink på Sirocco Sky Bar på 64:e våningen. Troligtvis en av de bästa barerna i världen, med underbar utsikt. Den slår många andra eftersom baren är utomhus där man slipper den kalla AC:n och slipper titta på utsikten genom ett fönster.

Måndagen blev en tidig morgon och flygresa hem. Jag slapp åka ensam för jag mötte svenska Daniel i check-in kön också på väg hem från Bangkok. Vi kunde tom dela en taxi hem eftersom han inte bor långt från oss.

Så nu är det alltså tillbaka till verkligheten igen. Vill inte. Orkar inte plugga, men inser såklart att jag måste. Tyvärr.

Shopping, shopping, shopping

Idag blev det shopping. Fastan jag egentligen skulle vanta pa tjejerna, men kunde inte riktigt lata bli. Ett par skor som jag faktiskt ska fungera med mina problematiska fotter, flera par skor kan jag inte anvanda har eftersom jag far blasor av minsta lilla. Det ar fuktigheten som stokar till det for mina fotter. Och vad sags om ett par Levis jeans for 300 kr? Inte helt fel. Saklart lite annat ocksa. Men det ar skont att ha hittat sa mycket for sa lite pengar. Nu behover jag inte stressa runt heller i helgen for att hitta det jag vill ha eftersom jag redan hittat det mesta.

Sa imorgon byter jag alltsa boende till ett hostel som ligger narmare shoppingen. =) Tjejerna kommer in till stan sa da far jag lite sallskap igen. Ska bli skont det ocksa. Forresten sa blev det en Thai massage idag, inte helt fel. Men ar fortfarande lite om i svanken, men det kanske inte ar sa konstigt med min rygg.

Njuter av Bangkok

Så är man här i Bangkok nu då. Det har bara varit bra hittills. Jag har träffat folk som har hållit mig sällskap ibland så jag har inte haft tråkigt själv. Igår var jag själv hela dagen men det var bara skönt att få strosa runt på egen hand i galna Chinatown. Idag är dock sista dagen för mig själv för imorgon kommer Antonia, Mareen och Annie hit igen så då blir det lite mer shopping av. Tänkte försöka ta mig in till shoppingen redan idag och senare eventuellt försöka få en thai massage. =)

Visst att det är billigare i Singapore än hemma, när det gäller vissa saker i alla fall. Men det är så kul att åka till andra länder i Asien där det är mycket billigare än hemma. Så kul när man kan unna sig så mycket för så lite pengar. =)

Mot flygplatsen

Nu är allt packat och klart. Ska strax börja åka iväg mot flygplatsen. Jag har försökt packa så lite som möjligt, för det kommer ju bli en del shopping av. =) Jag är ju bara borta i sex dagar, men skulle det vara något så har jag min svenska mobil med mig. Tror att det finns internet där jag ska bo så ska försöka hålla er uppdaterade.

Vi hörs!


En fjäril i magen har jag nog

Det känns bra att få åka iväg nu och göra något bara jag. Jag är inte nervös, men visst känns det nästan lite pirrigt att bara åka iväg själv. Men samtidigt tycker jag bara att det är kul, det är alltid kul med utmaningar för det växer man bara av. Komma till ett nytt ställe och kunna ta vara på sig själv. Sen är jag ju bara själv i fyra dagar så egentligen är det ju ingenting (kan ju knappast jämföras med t ex Joe, kompisen från Sleepy Sam's, som hade varit ute och rest i världen i ett år).

Visst att det är kul att ha någon med sig som man kan göra saker med och sedan prata om allting när man kommer tillbaka. Men det kan bli en helt annan upplevelse när man åker själv, då vet man aldrig riktigt vad som händer och man är öppen för möjligheter. Får se vad som händer. Ni där hemma behöver inte vara oroliga, jag klarar mig alltid. =)

För att byta ämne totalt, så tror jag faktiskt att jag har gått ner i vikt här borta. Lois sa det för några dagar sedan men jag trodde inte på henne. Häromdan vägde jag mig och trodde på fullt allvar att vågen inte visade rätt. När jag träffade Simone i lördags började jag tro lite på det eftersom även hon tyckte att jag gått ner i vikt. När jag började tänka efter så har bytt hål i bältet och vissa byxor sitter inte likadant. Trodde jag inte, eftersom man hört så många som har gått upp i vikt istället för att man äter så mycket och att en del mat är rätt fet. Men där ser man, inte mig emot.

Konstigt hur snabbt man vänjer sig

Det är intressant hur fort man vänjer sig vid vissa situationer. Nu har jag delat lägenhet med tre andra tjejer, delar rum med en, i snart två månader. Det har gått riktigt bra, de två tyska tjejerna har varit förvånansvärt lätta att bo med vilket jag inte riktigt trodde i början. Sen är ju jag rätt lugn och stör mig sällan på personer.

Såklart tyckte jag att det var skönt att vara ensam när jag vaknade i fredags till en tom lägenhet eftersom de andra hade åkt iväg på sina resor. Redan på eftermiddagen trött på att vara själv i lägenheten. Ingen som var hemma när man kom hem eller som man visste skulle komma hem snart. Ingen att prata strunt med på kvällarna innan man gick och la sig. Det  var så tyst och tomt och lägenheten kändes plötsligt så stor för bara en person.

Söndagen och måndagen har känts riktigt långa och jag har knappt gjort någonting. I Jkpg har jag lätt kunnat fördriva två dagar med att inte göra någonting, här har jag bara blivit så rastlös. Kanske blev lite för abrupt slut där efter allt hektiskt pluggande och att alla bara åkte iväg. Men nu så, nu ska jag också få åka iväg.

Bangkok nästa!

Nu har jag äntligen lyckats kolla upp boende i Bangkok. Ringde och kollade med ett hotell som verkade bra så vi får se när jag kommer dit. Har i alla fall en reservation nu på Siam Oriental InnKhaosan road, vilket är ett turist ställe med många backpackers, men eftersom jag åker själv tänkte jag att det är lika bra. Då har man i alla fall en liten chans att kanske träffa lite annat folk.

Ska försöka läsa på lite mer om Bangkok, så vet jag i alla fall lite om staden och vad som är värt att se. Annars ska jag ta det rätt lugnt, är ju inte den som gillar att planera, jag vill hellre ta det lite som det kommer. Ska ju ändå vara där i sex dagar så jag hinner nog med en del, sen kan det vara skönt att bara ta det lugnt också.

Kanske är dags nu att börja fundera på vad jag ska ha med mig, så jag slipper göra allting i morgon. Visserligen har jag väl tänkt åka hemifrån runt klockan 12 men vore ju skönt att slippa stressa imorgon. Å andra sidan har jag förmåga att skuta upp saker hela tiden.

Påfyllning i förrådet

I veckan kom Annikas pojkvän hit. Vi hade beställt lite godis =). Dessutom fick Annika lite av sina föräldrar så nu har vi så det räcker i vårat svenska godisförråd. På bilden är allt godis vi hade, även det jag fått av pappa (såklart har vi hunnit äta upp lite av det...). Många kalorier blir det, men vem orkar bry sig. =)


Eftersom det inte känns helt bra med så mycket godis så lägger jag upp en annan bild som motvikt. Jag blev så glad när jag hittade baby carrots på Mustafa häromdan. Vi brukade alltid köpa de när vi var i USA, så gott att bara sitta och knapra på. Och så mycket nyttigare.

Lunar New Year

Jag träffade Sara igår för att äta middag, som vi misstänkte så hade det hawker centre vi hade tänkt gå till stängt eftersom det var holidays. Då begav vi oss till min favorit det marokanska stället i Arab qurters. Även en favorit till Sara eftersom hon också bodde på Sleepy Sam's (hon flyttade in samma dag som jag flyttade ut) som ligger mitt emot. De som äger restaurangen känner igen oss varje gång vi kommer dit, de är så trevliga. Sen började vi gå mot Chinatown, men vi gjorde ett efterrätts stopp på Italienska restaurangen i Boat Quay för att äta god sorbet.


I Chinatown hände det inte så mycket förutom att det var proppat med folk. Vi orkade inte vara kvar där så vi fortsatte mot en park vid Esplanades (en konsert och teater hall, där vi ska se Phantom of the Opera i april). Där var det livat med pyntningar och dekorationer av alla möjliga slag.


Efter det lyckades jag hitta Simone som jag inte träffat på evigheter, som jag bodde med första veckan på Sleepy Sam's. Vi strosade runt lite med hennes kompisar från hennes universitet här i Singapore. Det var kul att träffa lite nytt folk och sedan satte vi oss ner vid vattnet för att vänta på fyrverkerierna vid tolvslaget. Fyrverkerierna var väl som de brukar vara, jättefina men egentligen inget speciellt. Gulligt var det dock att de hade fyrverkerier som blev hjärtan. =)


Svenska tvillingar...

...är alltid populära. Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.
Mouahahaha.

Happy Chinese New Year

Nu är det på gång, den största högtiden för kineserna. Imorgon är det ett nytt år enligt den kinesiska tideräkningen. Nu håller alla på och städar och fejar i sina hus. Alla vill städa ut det gamla och välkomna det nya. Jag ska gå och möta Sara nu och äta lite mat med henne. Sen ska vi försöka ta oss till Chinatown. Ska bli intressant, får väl se hur länge man orkar stanna där om det är mycket folk.

Ehh?

Vad är detta?
Det är ju inte ens första april...

(Hmm, jag är dålig att gå in och läsa tidinigar på nätet. Är det sånna här artiklar jag läser när jag väl gör det?)

Det här är dock en mycket intressantare artikel. Låter så kul, jag blev så inspirerad när jag läste artikeln. Ville bara gå in och anmäla mig.

Up and running

Nu är min hemsida uppe igen och fungerar som den ska. De flesta kanske har sett den redan, jag har inte gjort några ändringar. Men för er som inte sett den så är adressen: http://kickme.to/carin

Ensam hemma

Nu har alla i lägenheten åkt på semester. Antonia och Mareen åkte till Thailand igår och i morse åkte Annika och hennes pojkvän också dit. Först på tisdag bär det av för mig, men jag åker till Bangkok själv. Men Antonia, Marren och Annie kommer och ger mig sällskap i Bankok  på lördag om en vecka.

Var så skönt idag att slippa tänka på skolan. Och vakna upp i en tom lägenhet. Det har ju inte alls varit jobbigt att varken dela rum eller lägenhet. Men nu när man får vara själv så är det riktigt skönt. Idag blev det bara en skön avslappnad dag. Åkte till Vivo City och shoppade lite. Smart att shoppa innan man åker till Thailand, men har ju inte gjort något annat än pluggat och varit sjuk de senaste veckorna så något ska man ju kunna unna sig ibland.

Åker troligtvis över till killarna ikväll för att kolla på film, de är också kvar några dagar här så dom får hålla mig sällskap.

It's over! It's over!

Ja i alla fall för en liten stund. Nu är jag äntligen ledig!

Började skriva på min uppsats tidigare idag, jag var jäkligt fokuserad. Självklart blir man det när man vet att ju fortare man blir färdig destå snabbare blir man ledig. Klart man inte slösar tid när det bara beror på en själv. Började vid klockan 12 mitt på dagen och blev färdig nu ikväll. Känns riktigt skönt. Trodde att jag skulle behöva fredagen också men nu slipper jag det. Så imorgon kan jag ta det lugnt och äntligen koppla bort skolan.

Ska nog försöka ta mig ut på stan, funderar på att köpa en Lonely Planet guide om Thailand eller Bangkok, tänkte kolla vad som finns. Har ju inte hunnit läsa någonting om Bangkok än, får nog ta och kolla upp lite hostel också har ju inte hunnit boka något än. Så nog finns det saker att göra ändå. Men bara roliga saker. =)

Quote of the day

A philosopher is someone who goes into a dark room at night,
to look for a black cat that isn’t there. A theologian does the same thing,
but comes out claiming he found the cat.

Nick Philips

Två tentor avklarade

Så var andra tentan avklarad. Den kändes lite bättre men inte så bra som man kan önska. Men jämfört med tentan igår så gick det jättebra. Jag svarade på 3 av 4 delfrågor, men en han jag inte avsluta. 100 minuter för att svara på 2 uppsatsfrågor är inte mycket, väldigt stressigt. Kanske kan jag i alla fall på 20 poäng av 50.

Skönt att det inte känns lika jobbigt som igår. För nu känner jag att jag har tillräckligt med motivation för att börja på uppsatsen på 2 500 ord som jag har 3 ½ dagar på mig att skriva, satsar på 2 ½.

För övrigt så blev mitt humör lite bättre igår kväll. Några avsnitt av Friends hjälper alltid. =)

Inte bra

Det här känns inte bra. För första gången i mitt liv känner jag mig skoltrött. Inte ens under högstadiet eller gymnasiet var jag trött på skolan vilket många andra var. Jag har bara lust att ge upp. Och jag brukar aldrig ens tänka tanken utan att ge det minst ett försök. Tror det är stressen som börjar krypa fram lite smått och visa sig mycket mer än i vanliga fall.

Vanligtvis när jag pluggar till en tenta så hjälper stressen att motivera mig ännu mer. Inför en tenta i Jkpg blir jag alltid sjukt fokuserad och gör inte annat än att plugga om jag känner att jag inte kan det bra. Nu känns det bara lönlöst inför imorgon. Det var tentan imorse som är orsaken, definitivt.

Det är bara att bita ihop, ska verkligen försöka.

Den var hemsk

Riktigt jobbigt. Tror inte jag gav ett bra svar på en enda fråga. Det var inte frågor på faktan som vi hade koncentrerat oss på. Utan mer frågor som handlar om att tänka ytterligare ett steg. Visst behöver inte det vara svårt, men när man har läst dåligt och dessutom bara har 1,5 timma att skriva två rätt stora frågor på då känns det inte kul. Tentan var 20% av betyget, känns som om jag inte kommer klara mer än 5%... Men nu är det i alla fall över. Skönt.

Jobbigt dock att jag har en likadan tenta i det jobbigare ämnet imorgon. Så nu behöver jag gräva djupt efter motivationen som har sprungit och gömt sig i någon mörk vrå.

Dags för första mid-term

Vi har undrat lite över hur mycet vi behöver göra för att klara kurserna här i Singapore. I Jkpg behöver vi ju 60% för att bli godkända. Eftersom vi inte har fått någon sådan information här var vi lite nyfikna. Därför frågade Annika läraren idag hur många procent vi behöver klara för att få godkänt på kursen. Detta var tydligen en rätt rolig fråga eftersom alla i klassen började skratta. Vi tänkte ju inte direkt på hur frågan kunde uppfattas, haha.

Läraren svarade med att de inte har någon speciell nivå utan det är väl mer relativt. Han sa även att detta är en privatskola och underförstått är väl att de har ett system där ingen misslyckas. Han har inte gett IG till någon än. Vilket låter bra.

Nu är det dags.

Nu är det allvar

Imorgon har jag min första mid-term. Klockan 8.30 ska vi vara på skolan för tenta i Development Economics in Asia. Den har jag inte lagt ner mycket läsning på, jag hoppas att jag ska klara mig på det jag läst tidigare eftersom jag läst Development Economics i Jkpg. *Hoppas hoppas*

Efter den tentan är det bara att fortsätta plugga till min mid-term i Asian Monetary Policy. Jag har suttit med den idag, det känns riktigt jobbigt. Det känns inte bra, det finns en ganska stor oro för att det inte ska gå bra alls. Förhoppningsvis klarnar lite grann imorgon när jag får läsa lite till. Jag börjar ångra att jag valde en C-kurs, jag återkommer efter att ha gjort tentan med hur det känns.

Usch, ska bli så skönt när allt är över. För då har jag gjort det jag kunnat (?) och kan inte göra något annat än att vänta på resultaten.

Det gjorde min dag

Glömde att berätta om en sak som hände förra veckan. Jag fick ett paket på posten med massa lakrits, så glad jag blev då. Det gjorde både min och Annikas dag mycket bättre. (Är du glad nu pappa? =) )


Häromdagen så köpte vi dragon fruit - en ny favoritfrukt! - som vi alltid brukar ha till frukost. Den har ett klarrosa skal med vitt fruktkött och svarta små frön. Påminner lite om kiwi. Vi upptäckte en morgon att det inte var den vanliga dragon fruiten vi hade köpt. Denna hade även rosa frukkött. Gissa om våra tungar fick en fin färg! =)


Tid för fest finns det alltid

Igår var det planerat för utgång, mitt i tentapluggandet. Men man ska ju inte göra det lätt för sig. =)
Först blev det hemmalagad middag med tjejerna, gott blev det. Sen blev det svensk-tysk förfest, vi var väl lite i underläge med 3 svenskar mot 10 tyskar. Alla tyckte att vi hade en fin lägenhet som tom kändes hemtrevlig. Det var en lyckad förfest och såklart kändes det bra när vi svenskar fick dricka lite svensk sprit också. =)


Till slut lyckades vi ta oss från lägenheten ner till stan och ikväll var målet var Ministry of Sound. Var på tiden att göra ett besök där eftersom jag inte hunnit med det än. Vi hamnade i ett rum och där blev vi fast resten av kvällen, så resten av stället såg jag inte. Men det var riktigt kul, det är även intressant hur jag har vant mig vid att lyssna på house nu vilket jag inte var så förtjust i förut.



Det var en kul kväll, har inte varit ute på tre veckor så det var på tiden nu. Det blev en händelserik kväll. Det är även kul nu när vi alla har lärt känna varandra rätt bra och det börjar hända lite saker så att man har lite att skvallra om. ;)

Me likey

Nu har jag äntligen klippt mig. Kortare än vad jag hade i höstas.
Men jag gillar det jätte mycket, trivs så bra i kortare hår. Efter att jag hade klippt mig så var jag även så sugen på att färga. Tänkte boka en tid för färgning, men när jag skulle gå och köpa några saker i en affär så såg jag lite hårfärgningar. Slutade med att både jag och Annika köpte färger. Blev faktiskt riktigt nöjd, ovanligt nöjd för att vara hemmafärgning. Jag färgade underhåret mörkbrunt och lånade lite ljusare brun till överhåret. Liknande färgning som jag gjorde i höstas hos frisören. Nu blev det dock lite billigare, ca 950 kr billigare. =)


Förstår inte riktigt att det kunde gå så långt utan att jag klippte det kort. Nu har jag det äntligen kort igen och jag älskar det. =)

Well this sucks. BIG time.

Jaha, då blir det Jönköping i höst då...

Blir inget Helsingfors i höst för min del. Fick precis ett mail från min kära handledare som säger att vi behöver vara i stort sett färdiga med C-uppsatsen för att åka. Garanti från mig att jag kommer göra den färdigt i vår räcker inte. J*la skit.

Där gick de drömmarna i kras...

Jag som precis skulle gå och lägga mig. Nu lär jag inte kunna somna på ett tag.

Äntligen!

Äntligen ska jag få klippa håret! Jag har tänkt på det så länge nu att jag behöver klippa mig, håret har blivit för långt. Nu har jag ju vant mig vid att ha kortare hår. Hoppas bara att det är en frisör som kan hantera västerländskt hår, asiaternas hår är ju lite annorlunda.

Visst är jag lite kräsen när det gäller frisörer, men litar jag på dem kan de få göra nästan vad som helst med mitt hår. Det är oftast då man blir som nöjdast, i alla fall jag. Nu håller jag tummarna att frisören verkligen kan klippa, annars blir jag ledsen. Vill ju vara fin i håret. =)

Tillbakablick till Annies födelsedag

Samma dag vi åkte till Vietnam fyllde Annie år, därför hade vi lite födelsedagsfirande kvällen innan istället med hela gänget. Först blev det middag på en restaurang och sedan vidare till ett annat ställe vid Boat Quay för en drink. Kvällen blev ganska lugn för vår del eftersom vi skulle upp tidigt till flyget nästa dag. Men här kommer några bilder från kvällen (25 januari).




1) Middag på restaurangen, här med födelsedagsbarnet Annie, Thorben och Österrikaren Michael (den tredje). 2) Annika och Mareen håller på som vanligt. 3) Österrikaren Christoph, Michael och Antonia. 4) Jag och Michael. 5) Svenska Sara och Kati. 6,7) Vi tände lite tomtebloss för Annie och gav henne vår present. En biljett till Phantom of the Opera som även vi andra fyra tjejer ska med på i april.

Är det dags nu?

Nu är det tid att ta fram kurslitteraturen. Jobbigt. Speciellt när det finns så mycket jag vill göra och inte har gjort här i Singapore. Förstår inte skolan att vi utbytesstudenter vill resa, utforska staden, shoppa, ligga på stranden, umgås med kompisar. Vi vill inte plugga. Det är inte därför vi är här.

Skönt att vi inte för över våra betyg till Sverige. Vi får bara IG eller G.

Vad händer egentligen i höst?

Nu är mailet ivägskickat med vår halvfärdiga C-uppsats till våra handledare. De kommer inom snar framtid bestämma vad jag kommer ha för mig nästa höst. Om de tycker att den verkar hyfsad och förstår att jag kommer skriva färdigt uppsatsen när jag kommer hem i vår, ja då hamnar jag i Helsingfors på ännu en utlandstermin. Om de å andra sidan inte tycker det, ja, då hamnar jag i Jönköping. Samtidigt är inte det ett dåligt alternativ alls, eftersom alla kompisar ändå kommer tillbaka till staden då och ska skriva sina C-uppsatser. Eftersom jag inte ställt in mig på att åka till Helsingfors än, så ser jag även fram emot att eventuellt få spendera hösten i Jkpg. För det är ju sista möjligheten att se alla innan det tar slut. Så visst vore även det kul.

Det känns ändå bra att ha två bra alternativ. Men nu börjar det nästan kännas som att välja mellan pest eller kolera, va fan väljer man? Fast denna gång är det såklart två bra alternativ. Lite skönt är det ändå att det inte är upp till mig längre. Jag kan inte göra något åt det. Ska bli intressant att se vad det blir.

Snart är jag på G igen

Jag hade egentligen två lektioner idag... Men jag skippade dem...
Hade först tänkt gå på en, (hade aldrig orkat att vara i skolan från 8:30-18:45) men sen blev det inte den andra lektionen heller. Ville vara hemma och försöka få något gjort istället. Här känner man sig som på högstadiet igen när man stannar hemma, eftersom de oftast tar närvaro.

Idag är i alla fall första dagen som jag är någorlunda klar i huvudet. Lyckades väl få lite gjort. Jag har insett hur mycket jag har att göra nu. Sjukt jobbigt. I helgen får jag min distanskursuppgift som ska vara inne på måndag, på tisdag har jag mid-term i Economc Development in Asia, på onsdag är det mid-term i Asian Monetary Policy och jag har en uppsats som egentligen skulle in på onsdag men den lyckades jag få uppskjuten till lördag. Skönt det i alla fall. Så nu är det bara att ta tag i allt.

Men nu ska vi iväg och äta, det blir indisk mat idag (äntligen) på Banana Leaf. Där vi varit en gång redan och ätit med händerna. =) Det ska bli gott, indisk mat är en favorit.

Boy meets girl

on top

På en mopedtaxi i Saigon

Här åker vi mopedtaxi i Saigon. Jättekul! =)



Här finns några fler videor:
Grazy German Girl
Crazy traffic in Saigon


Grattis systeryster!



Puss älskling!

Ladies night

Ikväll var det dag för en ny restaurang. Det blev en thairestaurang vid Boat Quay. Det är bredvid vattnet och många restauranger finns det och när man går förbi försöker alla få in en till deras restaurang genom att visa menyn eller erbjuda rabatter eller gratisdrinkar. Till slut lyckades vi välja ett ställe och maten var helt okej. Men jag var nog inte på humör idag för jag orkade inte äta mycket och tyckte allt bara var fettigt. För efterrätt begav vi oss till en italiensk restaurang som hade en hel del bakverk som såg underbara ut. Men min mage är fortfarande inte på topp så jag tog en varm choklad istället. Den var verkligen jättegod. Jag fick en kopp med en slags tjock chokladsås i och sen fick jag själv fylla på med varm mjölk.

 
Det var Annika, Antonia, Annie och jag på denna ladies night. Mareen har besök av sin pojkvän nu så hon hoppade över denna kväll. Annie ryckte in istället och om hon är snäll får hon nog hänga med i fortsättningen också.

Annars har jag bara legat hemma i sängen idag med. Tror nog att gårdagen tog på krafterna mer än vad jag trodde. Risken finns att jag inte orkar gå på lektionen imorgon. Det brukar oftast ta en vecka innan jag blir frisk och jag blev sjuk i torsdags. Så vi får väl se.

Det blev en dag på stranden

För jag kände mig äntligen pigg, hade dock fortfarande lite ont i huvudet men det försvann när jag knaprade lite piller. När vi kom ut ur lägenheten så började det såklart regna (!) men tjejerna som redan var på Sentosa sa att det var molnigt men inge regn. Trist med grått väder men jag som äntligen var pigg nog att ta mig ut ur lägenheten brydde mig inte. Ville bara därifrån. Så jag och Annika åkte ut dit och mötte upp alla andra tyskar, åtta stycken denna gång. Tyska killarna hade lite besökare från sin skola hemifrån.

Sentosa är en uppbyggd, liten ö utanför Singapore som har stränder, restauranger och lite andra aktiviteter. Dit åker många på helgen för att ta det lugnt och komma bort ifrån staden. Vi var på Café del Mar och låg på deras sängar som de har ståendes på stranden. Var riktigt skönt att bara ligga där och slappa.




1) Här ligger killarna och tar det lugnt, Thorben, Michael och två av deras besäkare. 4) Här har vi det skönt på stranden med varsin drink, Annie, Antonia, jag och en till besökare. 6) Killarna med myror i benen lekte på klipporna. =)


Hemmalagad middag

Igår (lördag) så hade vi en tjejkväll hemma hos oss, vi fem tjejer som var till Vietnam tillsammans. Så Annie kom hem till oss och lagade spagetti bolognese som blev jättegod. Jag som knappt hade ätit på tre dagar hade svårt att få i mig så mycket mat som det blev. Men jag gjorde ett gott försök. =) Tyvärr fick jag inte smaka på rödvinet som vår "favorit" hyresvärd gav till oss, men tjejerna tyckte det var gott.

Efter det kopplade vi datorn till teven och tittade på allas bilder från Vietnam, så mycket bättre och roligare att se dem på en större skärm. Sen fortsatte myskvällen med en film.

middag hos oss

Här sitter vi vid vårat matbord, jag (som fortfarande är lite sjuk och inte ser så pigg ut...), Anne, Antonia och Mareen.

Sick again

Lagom efter att jag kommit hem efter Vietnam och haft mina lektioner så blir jag sjuk. Lagom till mina "lediga" dagar. Visst hade jag behövt plugga, men inte hela dagarna. Så nu har jag bara legat i sängen och slappat. Idag blev jag sängliggandes och tittade på Gilmore Girls hela dagen, riktigt produktivt. Men jag orkar ju inte göra något annat när hjärnan inte riktigt hänger med.

Hoppas jag mår bättre imorgon så att inte hela helgen heller går åt att bara vara slö och inte orka göra någonting. Hoppas, hoppas!

Miljonärer för en weekend

För att sammanfatta hela resan har den varit jättebra. Det lilla jag sett av Vietnam så är det ett underbart land med underbara människor. Vi träffade ett äldre amerikanskt par som hade varit och rest i Vietnam i tre månader och detta var fjärde året i rad. Vi fick höra om andra platser som vi måste besöka. Jag önskar att jag hade tid att åka tillbaka på en längre resa. Men jag kommer definitivt resa till Vietnam igen, där jag hinner se andra delar av landet. Visst, jag har egentligen inte besökt många länder men Vietnam ligger i toppen.

Jag shoppade lite ändå fastän jag hade sagt att jag skulle låta bli. Men när det är så billigt så kan man inget annat än bryta det löftet. Jag köpte Friends, alla säsonger på dvd för bara 100 kr, en tekanna med fyra koppar för 100 kr och sex set med fat, skål och chopsticks. Vi kände oss så rika under helgen när vi växlade pengar och fick 1 300 000 dong. (Visserligen är det bara 650 kr men ändå)


Spice Girls på utflykt

På söndagen var det dags för vår bokade tur till Mekong deltat, vilket bara kostade 7USD. Vi hoppade på vår buss och hade en guide med oss, som faktiskt var helt okej inte alls lika illa som guiden till Malaysia. Som västerlänningar kan det vara svårt att se skillnad på asiater ibland, vår guide hade motsatt problem. Han tyckte att alla västerlänningar ser likadana ut. Men oss fem tjejer lyckades han känna igen, han kallade oss Spice Girls hela resan.

Vi fick åka båt mellan flera olika öar och besöka olika platser. Första stoppet var hos biodlare som sålde honung. Där fick vi fika och prova på honungste och olika saker de gör där, bl a risvin, bananvin och deras honung. Andra ön var det dags att prova på kokosgodis, vi fick prova på alldeles färskt godis som var jättegott. På sista ön var det dags för lunch, efter det hade vi tid att gå runt lite på ön som var mysig och pittoresk. Allt var så avslappnat och lugnt där.

Det var en helt okej tur, trots att jag inte gillar arrangerade turer så får den helt klart godkänt. Det var jättekul att få åka båt runt mellan de olika öarna. Speciellt roligt var det att få åka de små där det bara får plats fyra personer och vi fick även prova de typiska hattarna.



Hemmastadda i trafikkaoset

På lördagsmorgon var det äntligen dags att prova på att åka moped. Vi ville inte hyra själva så vi tog mopedtaxi. Trafiken är helt galen och det var jättekul att få åka med i kaoset. Vi åkte till en botanisk trädgård som även hade ett zoo, men mycket till trädgård var det inte. Vi såg däremot en del djur som inte verkade ha det speciellt bra, så där stannade vi inte länge. Då gick vi och gjorde manikyr istället på en salong, kostade bara 40 kronor att få fina händer.

Med våra manikyrerade naglar gick vi ut på stan igen och strosade runt i de finare delarna av staden. Där både Louis Vitton och Gucci skulle öppna inom kort, de finns överallt. Nu var det dags för ett annat tips från vår reseguide, en juicebar som hade underbara smoothies! Jag som älskar fruktsmoothies var jätteglad, jag provade en med mango i och vi alla önskade att vi hade tid att komma tillbaka.

På kvällen hade vi bokat bord på restaurangen som vi besökte på fredagen där maten var helt underbar. De har de bästa vårrullarna jag någonsin ätit. Allt annat var också jättegott, vietnamesisk mat är min nya favorit. Vi åt trerättersmiddag och vin och jag betalade bara 50 kronor för mitt, känns så skönt att kunna gå på restaurang och unna sig vad som helst utan att behöva oroa sig över priset.



Mycket ätande blir det när det är så billigt

Eftersom vi kom dit relativt tidigt på dagen begav vi oss ut i staden direkt. Vi gick ut och utforska staden och fick känna på hur staden kändes. Vi blev förvånade hur liten staden är, visserligen var vi bara i Saigon som är den centrala delen, för det gick så fort att gå överallt vilket var skönt. På eftermiddagen bestämde vi oss för att sätta oss ner på en restaurang för att bara dricka något, denna restaurang visar sig sen vara restaurangen vi har fått ett tips om att gå till. Jättemysig franskinspirerad (eftersom Vietnam varit en fransk koloni) restaurang som hade underbar mat. Dessutom jättebilligt.

På kvällen blev det en barbeque restaurang som vi också fått ett tips om. Vi fick en grill på vårt bord som vi sedan kunde grilla köttbitar på, riktigt gott. När vi ätit klart kommer en servitör fram till oss med en vinflaska som det visar sig att ett bord längre bort köpt till oss. Det var fem killar från Australien som bjöd oss på en flaska rödvin, vilket inte är speciellt dyrt i Vietnam, flaskan kostade bara 40 kronor. =)

Efter det var det dags för dessert, så vi gick till Fanny som är ett jättemysigt fik med massor av olika sorters glassorter. På vägen hem gick vi förbi ett ställe med små bilar och bestämde oss för att köra. Alltid kul att få leka och vara barn igen.



Spice Girls invades Vietnam

Så var det äntligen dags för resan till Ho Chi Minh i Vietnam som jag länge sett fram emot. Allt var helt underbart. Var visserligen bara där i fyra dagar, men landet är helt underbart och människorna är så vänliga och hjälpsamma. Vi var fem tjejer som åkte: jag, Annika och tre tyska tjejer, Anne, Antonia och Mareen. Det gick faktiskt bra att resa med tjejerna, var lite tveksam till en början men det gick bra. Antonia och Mareen kan bråka en del när de är ensamma så det hjälpte nog att Anne var med, de höll sig lite lugnare då. =)

Flygresan gick bra och vi kom fram mitt på dagen så vi hade tid att utforska staden. Taxiresan till hotellet var en upplevelse! För att citera vår guide som vi hade under turen till Mekong deltat, i vissa delar av världen kör man på höger sida, i andra på vänster sida; i Vietnam kör vi på både höger och vänster sida. Det stämmer verkligen. Bilarna och mopederna tutar hela tiden för de andra trafikanterna som är i vägen och folk korsar gatorna hur som helst. Vi kom i alla fall välbehållna till hotellet. Vi bodde på Yellow House Hotel men kändes mer som ett hostel, men för €5 per natt var det definitivt helt okej.


RSS 2.0