Tillbaka från Vietnam

Så var man hemma i Singapore igen. Känns både skönt och tråkigt. Skönt att få komma hem till sitt eget, lägenhet och en lugn stad utan trafikkaos och dålig luft. Trist eftersom Vietnam var så underbart och nu är det massor av plugg som väntar.

Det har varit lite hektiskt nu med massa saker i skolan som ska vara färdigt denna vecka och mycket som ska hinnas med att läsas. Men jag jobbar för fullt på att få upp bilder och mer om vad vi gjorde i Vietnam. Annars är det bara skola som gäller nu, kanske får lite paus i helgen om jag lyckas vara effektiv under veckan. Vi får väl se hur det går med det...

Imorgon bär det av till Vietnam!

Nu är det äntligen dags för nästa resa. Imorgon åker vi till Vietnam och kommer hem på måndag, så det blir tre nätter där. På Yellow House Hotel i Ho Chi Minh/Saigon för 5 euro per natt. Förhoppningsvis har vi inte sällskap av alltför många kackerlackor.

Klockan 12 går flyget och vi vill vara där i god tid så vi åker härifrån lagom innan eftersom det även tar ett tag att ta sig dit eftersom vi åker buss och tunnelbana. Så nu är det dags att lägga sig, har inte ens hunnit packa så får göra det imorgon.

Nu kommer det alltså att vara lite tomt här i några dagar. Uppdateringar om Vietnam och massa annat jag inte hunnit berätta om kommer efter helgen. Denna gång ska vi försöka satsa mer på en kulturresa istället för bara massa shopping, det var nog med sånt i KL. Nu vill vi faktiskt uppleva Vietnam och vad staden har att erbjuda.

Tråkig dag

Igår hände inte mycket. Hade två lektioner, så var i skolan från 8.30 till 18.45. Skoj. Men vi unnade oss en chokladmuffin i biblioteket. Har nog aldrig sett så mycket topping på en muffin. Sällan man tycker att det är för mycket topping på.



Har man inget intressant att skriva om, är uttråkad eller egentligen behöver plugga. Ja då skriver man om sånt här.

Well this sucks

Det är så många saker nu som jag måste ta tag i. Skolan har dessutom börjat så det är en del saker där också att tänka på. Jag måste bestämma mig vad jag vill göra på recess week, lovet som vi har snart. Och med vem jag vill resa, om jag inte åker själv. Vill jag åka till Kambodia? Thailand? Thailand vet jag inte om jag vill till längre. Dit kan jag ju åka när som helst, finns ju många billiga resor dit från Sverige.

Måste även fundera på vad jag vill göra i höst. Ska jag plugga en till utlandstermin eller ska jag göra ett intership? Jobbigt...

Men det är väl bara att ta tag i det. Det brukar bara ta ett tag, jag gillar ju att göra allt i sista stund. Men det fungerar inte riktigt nu.

Ännu en kulinarisk upplevelse

Eller inte.

Min buddy bjöd med oss på middag med hennes tre vänner från Singapore och en från Australien som är på genomresa. Det blev ett besök på en restaurang på Mushroom Pot. Namnet på restaurangen kanske skulle ha gjort mig lite vaksam, eftersom jag inte gillar svamp. Dessutom när man äter kinseisk mat beställer man in många olika slags rätter och äter lite av varje, så att man får smaka många olika rätter. Så var det även denna gång.

Nu blev det en slags soppa där de hälde i alla möjliga slags svampar och skaldjur. Jag som varken gillar svamp eller skaldjur. Verkligen lyckat. Men det var trevligt i alla fall. Dessutom bjöd Sock Chiu på maten för hon hade något erbjudande. Vi verkar inte ha någon tur med kinesisk mat. Annika tappade dessutom aptiten när de råa (men döda) räkorna lades i grytan, för allting kokades på bordet.




Endlich ein Abend ohne die deutschen Jungs

Endlich Ladies Night! Irgendwie werden wir die deutschen Jungs nicht los. Also haben wir wenigstens diesen einen Abend nur für uns Frauen. Es war wieder einmal Zeit für unser übliches Montags-Dinner in einem neuen Restaurant. Diesmal entschieden wir uns für das Banana Leaf Apollo in Little India. Jetzt ist es definitiv in unserer Top-5-Restaurant-Liste. Bis jetzt haben wir immer noch das marokkanische Restaurant auf Platz eins, dann dieses indische Restaurant und den Food Republic Food Court in der Orchard Road. Wir suchen noch nach zwei weiteren Orten, die wir in die Liste aufnehmen können, da wir noch nicht allzu viele großartige Erfahrungen mit dem Essen hier gemacht haben (zumindest keine, die eine Aufnahme in die Top-5 rechtfertigen würden). Es ist interessant, dass es bisher kein Chinesisches Restaurant in diese Liste geschafft hat…


Jetzt freuen wir uns erstmal auf das Wochenende nach dem Vietnam-Trip, denn dann erwarten wir eine Einladung zu einem BBQ im Haus der deutschen Jungs. Wir hoffen auf einen schönen Tag am Pool und auf viel Sonnenschein. Außerdem hoffe ich, dass ich mir beim Toben mit den Deutschen im Pool nicht so viele Prellungen einfange, wie letztes Mal. Natürlich erwarten wir dort auch eine Menge an gutem Essen und viele leckere Cocktails (kleiner Hinweis).

Kladdig middag

Måndag igen och dags för den snart traditionella middagen på en ny restaurang. Idag blev det indiskt på Banana Leaf Apollo i Little India som vi har blivit rekommenderade. Det blev två olika slags ris, chicken masala, chicken curry och lite garlic naan (indiskt bröd). Allt serverat på banan blad. Eftersom man ska ta traditionen dit man kommer så åt vi med händerna. Riktigt kul att få kladda runt lite som ett barn igen och underbart gott var det. Ett till favorit ställe vi kan lägga till listan. Men än så länge har vi bara tre matställen på vår topp-fem lista. Det marockanska restaurangen toppar fortfarande, kvällens indiska restaurang kommer in på en andra plast och Food Republic från igår ligger på en tredje plats. Nu hoppas vi på att vi ska hitta en restaurang med god kinesisk mat snart.

 



Annars så är det rätt mycket i skolan nu. Nu känns det att det börjar dra igång ordentligt. Så tråkigt. Visst är det bland annat därför i är här, men det är jobbigt att gå i skolan när det är så mycket annat man vill göra. Helgerna måste planeras för att hinna se och göra allt vi vill hinna med. Känns knappt som om man har tid att bara ta det lugnt, men vi får planera in sådana dagar också.

Ännu ett par...

Efter några dagar nu med plugg (eller försök till plugg) så kände vi att vi behövde få lite semester från skolan. Vi läste fram till lunch och sedan åkte vi in till stan till Orchard road och strosade runt lite i affärer och åt lite mat. Jag har sagt att jag inte skulle shoppa något mer nu på ett tag eftersom det blev en del i Malaysia. Men. Jag har ju lite problem med min självbehärskning ibland. Speciellt när det gäller skor.

Så det blev ett par till idag. Det hela var lite roligt eftersom Annika skulle prova ett par skor, det var på ett ställe på gatan så inte inne i en riktig affär. Precis innan säger jag att det är ingen idé att fråga efter storlek 40 eftersom det känns som att sådana ställen inte har det. När Annika frågar efter stl 39, förvånad blir jag när de säger att de bara har 38 och 40. Då var jag ju tvungen att prova. =)

Vi hittade en jättefin food court i ett köpcentrum, det var riktigt fräscht. Och vi åt verkligen jättegod mat där, det var lax med teriyakisås och ris. Helt underbart. Jag har längtat efter fisk och lax är ju min favorit. Bland de godaste sedan jag kom hit.



På kvällen bar det av hem till killarna där vi lekte av oss i poolen ett tag med en frisbee. Efter det blev det mat och en film. Får ta och bjuda hem killarna till oss efter vi varit i Vietnam. Dom har inte sett vår lägenhet än så det är väl på tiden.

Vilket regn!

Idag var det inget solsken som lockade mig till poolen för sol och bad. Igår önskade jag det så jag kunde ta ett skönt dopp i poolen. Kanske var det lika bra att det var grått väder, så att jag kunde koncentrera mig lite mer på att plugga det jag inte gjorde igår.

Vid lunch gick vi ut och skulle kolla upp ett hawker store, ett slags food court utomhus. Där det finns alla slags maträtter att välja bland för ca 2-5 dollar (10-25 kr). Var helt okej, skönt att ha ett sådant matställe rätt nära så man slipper laga mat hemma ifall man är lat. Farligt nog ligger McDonalds nära vårt hus och de har hemkörning för en avgift på 10 kr. =)

Efter det åkte vi och handlade lite mat, men på tillbaka vägen i bussen började det regna ordentligt! Jag går inte utanför dörren utan mitt paraply, men gånger som denna så hjälper inte ett paraply för att det regnar så mycket. Det jobbiga var att vi är tvungna att gå 5-10 min från just den busshållplatsen och det öste verkligen ner. Så vi bestämde oss för att ta en taxi för bara några kvarter hem. Underbart när det är så billigt. =)

Hade lite otur dock, för när jag stod under tak vid busshållplatsen, ca 3 m från där bilarna körde förbi. Kommer det en lastbil och jag får en enorm dusch över mig! Mina byxor blev totalt blöta! Nu vet vi att vi behöver gå längre bort än 3 meter från vägen...


Här kan ni se mig i genomblöta kläder! Första bilden visar hur det såg ut från våran lägenhet när vi kom hem. Helt grått och vi kan inte så långt, byggnaderna i stan går inte att se. Sista bilden togs häromdan då det även då var lite oväder, men då kunde vi ändå se längre trots de gråa molnen.

Lugn dag vid poolen

Idag blev det inte mycket gjort. Slappade på förmiddagen, fastän vi behövde plugga båda två. Sen var det så fint väder så vi ville ta vara på det liggandes vid och i poolen. Det har regnat så mycket på sistone och vi har inte riktigt kunnat njuta av solen sedan vi kom till Singapore. Är ju regnsäsong nu men det börjar väl gå mot bättre tider nu. Men vi smörjde in oss i solfaktor 30, de hade inte lägre i affären där vi var dessutom vill kineserna hellre ha krämer med whitening effect i så man får vara försiktig när man köper krämer.

Känns så underbart att ha en pool man kan gå ner till när man känner för. Är man varm när man kommer hem från skolan eller shopping på stan är det bara att svalka av sig i poolen. Det är livet det. =) I morgon blir det definitivt plugga av eftersom det inte blev mycket gjort idag. Men på söndag bär det av till killarna igen och deras finare och varmare pool. Då ska vi njuta. Hoppas bara att det blir bra väder nu.

Titta på vår LEVANDE middag!

Här kan ni se klippen från igår, våran mat som rör på sig! Levande räkor.

 

Här syns det hur de rör på sig fastän de är döda! Sista rycket.


Levande räkor till middag någon?

Ikväll skulle vi äta middag med Benjamin från Singapore som är Annikas buddy från SMU. Så det var jag, Annika, Benjamin och hans kompis Gordon. Middagen blev minst sagts speciell. Ben beställde in lite olika maträtter som man sedan delar på allihopa. Han frågade om vi ville prova live prawns. Han hade inte heller provat det förut, och sa att de inte skulle vara helt levande, tydligen bara lite groggy eller liknande.

Så fel han hade! Servitrisen kommer in med en glasskål med lock (för att de inte ska hoppa ur?!) men fullt levande räkor! Live prawns! Jag hade ju sagt från början att jag inte gillar skaldjur så jag tänkte ju inte äta dem, speciellt inte levande. De andra blev lite mer osäkra när de såg hur de rörde på sig och sprattlade i skålen. Ingen hade ju provat tidigare, så servitrisen fick komma och skala dem (döda dem). Ben och Annika var de enda som tänkte prova på. Annika var modig och skulle prova, men det slutade med ett skrik och att hon slängde räkan på bordet. Tydligen rörde sig räkan i munnen på henne!

För när vi tittade på de skalade (döda!) räkorna med huvudet borta så rörde de sig fortfarande! Det var så äckligt. De sista dödsrycken. Ben var den enda som till slut vågade sig på att smaka. Får hoppas att Annika inte har några mardrömmar i natt. =) Tydligen så mår Bens mage inte speciellt bra nu efteråt heller. Var nog bra att vi stod över. Haha.

Jag lägger upp några foton, men fotona kan ju inte visa någonting. Tyvärr kan jag inte lägga upp videoklippen här. Men så fort jag får igång min hemsida så ska jag lägga upp dem så att ni kan se!


Här sitter vi alla fyra på restaurangen, jag, Gordon, Annika och Benjamin. Sen är de levande räkorna som ligger där på tallriken och sprattlar med stjärten. Nederst är det Gordon, Ben och Annika.

Stressig onsdag

Igår var det en lång dag. Hade lektion på morgonen, 8.30-11.45 och sen igen kl 15.30-18.45. Så det var bara att gå upp tidigt och bege sig till skolan, mellan lektionerna satt jag och Annika i biblioteket och försökte läsa. Men det gick väldigt segt, blev så trött efter lunch.


Här sitter vi på biblioteket och försöker läsa lite. Jag läser lite i min bok The globalization of world politics för kursen med samma namn.

Eftermiddagslektionen gick bra ändå, piggnade till lite sen dessutom var det inte så mycket föreläsning. Var en del diskussioner och sådant så det var rätt skönt. Efter att lektionerna var slut så åt vi middag på skolan klockan 19. Vi var lite stressade eftersom vi skulle till en förfest 20.30, vi skulle ju inte hinna vara i tid men ville inte bli alltför sena. Det var nämligen Marcs födelsedag och vi hade lovat att ta med oss våra högtalare. Så det var bara att åka hem, byta om och göra sig i ordning lite snabbt. Det blev lite folk på förfesten, lärde känna lite folk lite bättre som vi inte pratat så mycket med. Bl a två killar från Österrike och svenska Sara. Efter förfesten bar det såklart av ut på stan eftersom det var ladies night, billigt och bra. =) Det blev Dbl O även denna onsdag, får nog prova på något annat ställe nästa gång.


1) Marcs födelsedag. Thorben, Andrea, Michael, Marc, Antonia, jag och Annika. 2) Här är vi på Dbl O, jag, Annika, Christoph, Michael, Andrea och Marc.


Men det blev en rätt tidig kväll, vi gick vid två (relativt tidigt i alla fall eftersom de stänger tre =) ). Jag var trött eftersom jag hade varit vaken sedan klockan sju och blev lite trött i ryggen. Dessutom skulle ju Annika upp klockan sju nästa dag för en tidig lektion.

Galna i fotboll

Lite kul, hade nyss rast från min lektion och då såg jag en kille med en fotbollströja på sig som hade namnet Ljungberg på. Då känner man sig lite stolt som svensk. =) Det roliga är att tidigare idag vid lunch så såg jag en kille med en tröja som hade svenska flaggan och där det stod absolut svensk på. Han kanske har varit på utbytestermin i Sverige.

Det roliga är dessutom att när man börjar prata med folk från Singapore så har många sådan bra koll på svenska fotbollsspelare. Den engelska ligan är rätt populär här, så de verkar kunna många spelare. Så när vi har sagt att vi är svenskar till någon här i skolan eller taxichaufförer så räknar de upp alla svenska fotbollsspelare som spelare på den högre nivån. Benjamin (Annikas buddy) och hans kompisar visste till och med att Henrik Larsson spelar för Helsingborg! (Och att han blivit utlånad.) Stenkoll.

Välkommen!

Befinner mig många mil från Sverige. Känns ännu längre när man inte får höra om små saker som händer hemma. Speciellt att min kusin fick barn för mer än en vecka sedan. Familjen: jag vill också veta!

Grattis till dig Rebecca och din flicka som föddes 9 januari!

Resa till Vietnam bokad!

Nu har vi äntligen bokat en weekendresa till Vietnam! Vi åker 26 januari och kommer hem 29, så det blir tre nätter i Ho Chi Minh City (Saigon). Vi var på väg att boka i måndags, precis när vi skulle betala kom vi på att glömt tänka på visum. Vi kollade upp det och det visade sig att Skandinaviska länder inte behöver visum! Först läste jag att alla nationaliteter behöver visum, förutom några få undantag. På nästa hemsida läser jag att ASEAN länder, Korea och Japan inte behöver visum, och Skandinavien(!). Av alla andra länder i världen är det Norge, Sverige, Finland och Danmark som inte behöver visum. Skönt för oss, mindre för de tre tyska tjejerna som ska med (Antonia, Mareen, Anne). De behöver betala S$70 (ca 350 kr).

Men de bestämde att åka i alla fall, fastän det blir lite dyrare. Nu får jag åka till Vietnam som är ett av de länder som jag vill besöka. Nu står Kambodja och Thailand kvar på listan. Får se om det blir under lovet i februari, men har ingen att resa med än så länge. Får se om jag hittar någon annars får jag åka iväg själv.

Så glad att resan är bokad!

Äntligen lite marokansk mat igen

Vi tjejer har bestämt att vi varje måndag ska göra ett besök till en ny restaurang för att prova på så många som möjligt. Visserligen har jag och Annika redan varit där två gånger, men de har så underbar mat. Eftersom vi har pratat om denna marokanska restaurang och att det är den godaste maten vi haft i Singapore, så ville de såklart också prova. Vi fick med några av killarna också så vi blev sju stycken som åt koofta tagin (våran favorit), beef tagin och mixed kebab. Kul att prova några nya nu, allting är verkligen så gott där. Dessutom är det marokanska tet jättegott som vi dricker till i de söta små glassen och silverkannorna.


1) På bussen på väg till restaurangen, Annika, Mareen och jag. 2) Goda maten, till höger står en tallrik med koofta tagin. 3) Thomas, Michael och Michael gillade det goda tet och maten. 4) Hela gänget, jag, Thomas, Michael, Michael, Mareen och Annika. Ännu en gång är det vi tillsammans med tyskarna. =)

Kan prata lite malaysiska

Skönt var det att bo på ett fint hotell, speciellt när de har en jättegod frukostbuffé (1). Så gott att få äta yoghurt med flingor! De hade även vanligt god ost och gott bröd, inte sådant där toastbröd som bara innehåller luft. På söndag innan avresan klockan 12 så bar det av en sista sväng till shoppingcentrumet Times Square (2) med måånga våningar av affärer. Vi hade bara hunnit med andra våningen kvällen innan när vi var där en snabbis. Men nu han vi bara med våning ett och lite snabb runda på våning tre och fyra. Under lördagen var vi lite fula och åt en pizza på Pizza Hut (3). Det var så billigt att vi verkligen var tvungna att tänka flera gånger om vilken växlingskurs det verkligen var. Två små pizzor, vitlöksbröd, en cola och en vatten kostade 32 ringit. Vilket är ca 62 svenska kronor. Då smakade det så mycket bättre. =) Dessutom fick vi varsin kniv, första gången sedan vi kom till Asien säkert. Här får man alltid pinnar, eller bara sked och gaffel. Vårat hotellrum var fint och vi hade en jättefräscht badrum (6), vi slapp kackerlackorna vilket Michael och Thorben tyvärr inte gjorde... Utsikten var inte jättefin, men vi hade i alla fall utsikt över Petronas Tower (5) och KLCC (9).

Under bussresan upp fick vi en liten guide av KL där det även fanns en liten ordlista över malaysiska ord. Så vi lärde oss en del malaysiska ord, tyvärr fick vi inte så mycket användning av dem eftersom de är så bra på engelska i KL. Men vi lärde oss att säga lelaki (7), terima kasih (thank you), saya (I), mahu (want), berapa harganya? (how much?), tandas (toilet), kedai (shop), ayam (chicken). Lite kul var det när jag gick igenom passkontrollen på tillbaka vägen, då sa jag terima kasih (tack) till mannen som kollade mitt pass. Då frågade han om jag pratade malaysiska och jag svarade att bara lite. Men då fortsatte han prata malaysiska, har ingen aning om vad han sa.


Party i KL

På fredag kväll kom vi till KL och vi han checka in och sedan bar det av ut på stan och vi hamnade på en bar. Stället hade inte så mycket folk till en början så hälften var väl vår grupp. Vi hade roligt och dansade lite och några spelade lite biljard.


1) Tyska tjejerna Kati, Anne och våra roomies Mareen och Antonia. 2) Jag och Annika har lyckats göra oss lite fina. 3) Jag och Annika omringas av de tyska killarna Thorben, Marc och Bene. 4) Marc och Bene spelar lite biljard. 5) Jag och Thorben har kul på dansgolvet, Thorben ville självklart vara med och skutta och dansa fastän han hade sina kryckor. 6) Marc, Michael och Annika på dansgolvet. 7) Andra kvällen blev det intressant då vi fick se ett malaysiskt rockband. Rockicka malayer med lågnt lockigt hår. 8) Såklart hade de en tjej med i bandet med minimala kläder som även sjöng ibland.

Sigthseeing i Kuala Lumpur

På lördagen blev det sigthseeing i KL, såklart besökte vi KLCC (kommunikations torn) och Petronas Tower. Vi var uppe i KL Tower (421 m) men tyvärr var det lite dåligt väder med lite moln så vi kunde inte se så långt. Kanske åker vi dit någon mer gång och då får vi hoppas på finare väder. Petronas Tower är en riktigt imponerande byggnad. 3/4 av de två tornen ockuperas av oljebolaget Petronas som har kontor där, det enda sättet att få lokaler där är genom inbjudan. Våningarna längst ner i byggnaden är ett köpcentrum.

Efter att besökt de båda tornen så bar det av till Chinatown där jag lyckades hitta ett par finskor! Underbart. =) Efter Chinatown kunde vi äntligen slippa bussen om vi ville och det gjorde jag och Annika mer än gärna. Det blev en liten vandring i Chinatown och sedan vidare för shopping i några köpcentrum.


Stopp i Melaka

Under fredagen så stannade vi i staden Melaka som är en historisk stad i Malaysia. Men eftersom det var en bussresa så var besöket inte speciellt lyckat, kanske hade jag fått ut mer av staden om jag åkt dit själv. Dessutom regnade det lite smått ibland vilket inte gjorde det bättre. Vi besökte en del historiska platser i staden och det äldsta (tror jag) kinesiska templet i Malaysia. Vi skulle även besöka ett ställe där vi kunde få se utsikten över staden. Väl där uppe var inte utsikten något speciellt, det låg inte ens särskilt högt upp. Thorben hade typiskt nog lyckats stuka foten dagen innan avresa så han fick gå på kryckor hela resan. Lite intressant mat blev det till lunch under fredagen. Det var ingen höjdare, kinesiskt var det i alla fall. Fisken var god, några gillade det mindre eftersom huvudet - inklusive ögonen - fortfarande fanns kvar.


Bussresa till Malaysia

I fredags bar det alltså av till Malaysia med buss. Vi hade en smått irriterande guide som vi inte förstod och hela tiden upprepade samma saker. Man kände sig som en elev på lågstadiet som inte har något vett i huvudet. Han sa t ex saker som att bussen parkerar här, att vi inte ska gå på fel buss, varje gång vi skulle stanna gal han som en tupp för att väcka oss. Smått irriterande, speciellt när man som jag inte gillar arrangerade resor. Dessutom måste tilläggas att om man inte blev åksjuk av själva resan så blev man det av den hemska inredningen av bussen. För det första kan jag inte förstå att någon valt detta tyg till bussen, för det andra förstår jag inte hur någon har designat något sådant fult tyg.



1) De två österrikarna (som jag inte kommer ihåg namnet på...), Michael och Thorben. 3) Foto av mig och den underbara inredningen i bussen. 4) Tyskarna Marc och Bene.

Weekend i Malaysia

I helgen var vi i Malaysia. Jag har i alla fall fått det bekräftat nu, jag ska aldrig mer åka på en arrangerad resa. Jag har aldrig varit på en charterresa eller liknande, var lite mot resan till en början, vill hellre utforska en stad på egen hand. Men eftersom det var så många som skulle åka och det är ett bra sätt att lära känna flera, så åkte vi med.

Det blev det där typiska: nu är vi i Melakka och ska se på en gammal kyrka, gå och ta ett foto på det här och det där och kom tillbaka om 30 minuter. Det är verkligen uppenbart att vi är ett busslass med turister. Usch. Som tur var blev jag alltid på bra humör igen när jag fick gå av bussen och bestämma själv vad jag ville göra och se. Guiden var dock jobbig, han hade rätt bred dialekt så det blev svårt att höra vad han sa. Dessutom sa han "eeh" hela tiden efter varje mening, 10-15 st varje minut blir lite jobbigt att höra på.

Mycket shopping blev det i alla fall. Vi utnyttjade all ledig tid vi hade till shopping. =) Lördag eftermiddag innan middag, efter middagen innan utgång, söndag morgon innan vi skulle åka hem. Vi lyckades hinna med en hel del, vi blev helt exalterade eftersom det var så billigt.


Mycket och billigt blev det: 3 linnen, 2 tubtoppar, caprijeans (Topshop), kjol, liten väska, svarta skor, 3 par örhängen, Chanel kajalpenna, bruna Converse. Allt gick på 1440 svenska kronor, helt underbart billigt.


Till Malaysia imorgon!

Imorgon bär det av till Malaysia, en resa ordnad för utbytesstudenter av en organisation på skolan. Klockan 8 ska vi vara på skolan för att åka med buss till staden Melaka på Malaysias västkust för lite sightseeing. På kvällen kommer vi till hotellet i Kuala Lumpur, blir säkert lite fest där. =) På lördag och söndag är det väl även lite sightseeing men även lite ledig tid så att vi hinner med lite shopping. Är ju billigare i Malaysia jämfört med Singapore.

Det blir väl ett gäng utbytesstudenter som åker, jag, Annika och en helt bunt tyskar. Det där återkommande tyskarna som vi varit ute och festat med. Vi blir aldrig av med dom. =) Kanske pratar både jag och Annika tyska när vi kommer hem. Man blir ju lite sugen att lära sig eftersom de pratar tyska en hel del, nyfikna som vi kan vara ibland.

Tråkig dag i bibliteket

Jag fick ju lite sovmorgon idag till skillnad från Annika. Men jag tog mig till skolan ändå. Klockan tolv var jag i skolan och hade lunch med Annika och en annan svensk kille från Annikas lektion. Jag tänkte sätta mig i biblioteket och försöka plugga lite när Annika skulle hem för att sova lite innan hennes nästa lektion började. Men sen kom även hon till biblioteket eftersom det ändå tar ett tag att åka hem, hon sov lite i biblioteket istället. =) Som många av asiaterna gör också, man kan se dem ligga med huvudet på bordet bredvid sin kursbok och sova. Vi har sett det flera gånger, ser så roligt ut.

Jag hade god lust att sova jag också. Även fast vi tog det rätt lugnt igår så blir man ju lite seg när man går och lägger sig så sent. Jag lyckades inte få något gjort alls av det jag ville och behövde. Så jag åkte hem vid femtiden istället. Nu har vi äntligen fått vårat internet att fungera här hemma. Nu kan jag ligga i sängen med datorn istället för att sitta obekvämt vid fönstret. =)


Ladies night igår

Onsdagar är en bra dag att gå ut på i Singapore, speciellt för tjejer. Eftersom det är gratis inträde på clubarna för tjejer. Igår blev det Dbl O där de dessutom har gratis drinkar för tjejer till klockan ett. Perfekt kväll att gå ut på och slippa spendera massa pengar, det enda kostnaden blev taxin. Det blev vi och tyskarna igår med. Dessutom fick vi äntligen träffa Simone igen, är inte så lätt eftersom hon pluggar på en skola som ligger utanför city. Men hon hängde med och utökade den tyska majoriteten.

Blev en lång kväll, vi lämnade Dbl O lite efter klockan tre. Tyckte synd om Annika som skulle behöva gå upp igen klockan sju för hinna till skolan till sin lektion halv nio. Jag slipper det nu eftersom jag droppade de kurserna. Skönt. =)

Kändes konstigt när vi kom in på Dbl O, det var fullt med västerlänningar. Jag antar att onsdagar på Dbl O är haket för utbytesstudenter. Kändes annorlunda nu när vi inte var omringade av asiater och blev uttittade. Lustigt hur fort man vänjer sig vid det. Det var några asiater där, men de kan lika gärna varit utbytesstudenter de med. Igår kände jag mig inte alls kort längre, fanns många som var längre än mig. Det kändes så lustigt att se så många västerlänningar, kändes som om man ville gå fram och hälsa på alla fastän man aldrig träffats förr.



1) Dbl O. 2) Det ursprungliga gänget från Sleepy Sam's (utan Joe förstås), Simone, jag och Annika. 3) Tjejgänget, Simone, Mareen, Antonia, Andrea från Polen och jag. 4) Jag oskyldigt ovetande med Marc, Michael och Michael. 5) Mareen njuter av gratisdrinken. 6) Annika ser söt ut. =) 7,8) Massor av tyskar och vi i stort sett.

Lång oeffektiv dag på skolan

Idag var det ännu en oeffektiv dag i skolan. Vi gör mest ingenting tycker jag. Mot slutet mellan klockan sex och åtta (!) lyckades jag läsa lite. Jag är ju en nattmänniska och pluggar bäst på kvällarna. Dagarna går så fort här, känns inte alls länge att sitta på biblioteket från klockan 9 på morgonen till 7-8 på kvällen. Sen blir det ju en hel del pauser också, lunch och lite fika paus och besökar som kommer förbi för att prata.


Här sitter vi i skolan och försöker plugga, vilket inte gick så bra. På eftermiddagen blev det iced tea för 5 kronor.

Påklädd i värmen

Igår som idag blir det bara plugg. Skulle egentligen ha en lektion nu på morgonen men inte den här veckan. Så nu sitter jag här i biblioteket med jeans, t-shirt och en stickad, tunn, långärmad tröja. Inte trodde jag att man skulle behöva gå klädd så här i Singapore. Det som känns ännu mer konstigt är att det inte känns speciellt jobbigt att gå så påklädd ute i värmen när det är 30 grader varmt och 90% luftfuktighet. Konstigt hur kroppen vänjer sig, dock har vi inte vant oss vid kylan innomhus.



Här är några bilder från våran foodcourt på skolan där vi kan äta både lunch och middag. (Jag och Michael) Maten är helt okej, fast man hör från lokala att maten inte är den bästa. Men vi har ju inte hunnit vara runt och äta så mycket än så vi kan ju inte direkt jämföra med något. Där kan man i alla fall välja mellan väldigt många olika kök och maträtter, så det finns definitivt mycket att välja bland.

Vårt nya IKEA rum

Än så länge fungerar det bara bra att dela rum med Annika. Det har inte varit några större bråk. =) Vi är så lika så allting rullar på bra, får skriva en lägesrapport om en månad och se om vi känner likadant. Men hittills har vi ju i stort sett umgåtts dygnet runt och det har gått smärtfritt.

Mellan våra tyska lägenhetskompisar är det inte lika lugnt. De håller på och småbråkar mest hela tiden tyckar jag. Tur att de till största del pratar tyska när de bråkar så att vi slipper höra och förstå. Mer irriterande blir det när de ibland kommer till oss för att prata skit om varandra, vi vill inte höra. Vi märker av att de är yngre än oss, visserligen inte många år yngre än mig men jag känner av en skillnad, de är 20 och 21 år gamla.

Eftersom jag har bytt rum nu i lägenheten så tänkte jag lägga upp lite nya bilder. Min säng är den till vänster.



Segt går det med läsandet

Usch vad det är tråkigt. I min Asian Monetary Policy kurs så har vi ingen specifik bok som kurslitteratur, vi har istället artiklar, uppsatser och liknande som går att nå online. Det är mycket som behövs läsa till varje lektion, några artiklar är okej, andra är ren nationalekonomi som är rätt jobbigt att läsa. Man måste verkligen få igång hjärnan nu efter semestern och lära upp den igen att tänka som en nationalekonom.

Blir ju lite annat sätt att plugga på nu, eftersom när vi pluggar på JIBS så sitter vi de två sista veckorna innan tentan och råpluggar. Då faller allting på plats kanske 2-4 dagar innan tentan. Jobbigare blir det nu då man måste tänka redan från början. =) Är väl såklart nyttigt att prova på ett annat arbetssätt. Kanske tom ett bättre eftersom vi måste arbeta under hela terminen.

Men just nu är det bara tråkigt och ointressant. Då finns det inte mycket man kan göra åt saken.

Bilder från lördagen

Här kommer lite fler bilder från i lördags när vi var hos Michael, Michael och Thorben och badade och tittade på film.

 

1) Killarnas utsikt över poolen. 2) Maureen. 3) Thorben leker i poolen. 4)Annika och jag. 5) Michael och Antonia.

Äntligen en ny kamera

Idag var vi även till Sim Lim Square som är ett köpcentrum med sex våningar av bara elektronik. Det var äntligen dags för mig att köpa en ny kamera. Riktigt kul om man gillar elektronik, dessutom går det att pruta och hitta riktigt billiga saker. Efter att ha kollat runt lite och kollat priser så blev det en Olympus 710 för S$490 (SEK 2 250), då ingick även ett minneskort på 1GB, ett plastskydd för skärmen och ett hårt fodral som han slängde in på slutet. Så nu ska jag börja fota massor själv istället för att sno bilder från Annika hela tiden. =)

Tillbaka till vårt område

Eftersom det idag var söndag och en sista ledig dag inna plugget börjar igen tänkte vi att vi måste utnyttja den. Vi tänkte ta en tur på svenska fartyget men de hade inga visningar för allmänheten idag. Så det fick bli lite shopping på Vivo City istället, Singapores största köpcentrum. Till min förvåning lyckades jag hitta ett par skor i storlek 40 som jag gillade! Det verkar näst intill omöjligt att hitta skor i så stor storlek.

Sen bar det av tillbaka till våra gamla hoods, Bugis, där vi bodde den första veckan. Det har blivit lite av ett favoritställe eftersom det verkar vara ett lite mer avslappnat område. Var tvungen att introducera Annika för en favorit matställe som har indisk mat, Zam Zam. Vi åt murtubak som är en slags pannkaka med ägg och lök i som bas, sen valde vi att ha curry kyckling i. Riktigt gott är det.


Här äter jag murtubak på indiska restaurangen. Här i värmen gäller det att dricka mycket och vi älskar de olika färska fruktjuicerna som går att köpa här. Idag blev det en underbar mango juice, gjord på färsk mango för bara 15 kronor. Mums!

Vi och tyskarna

Igår blev det fest med tyskarna igen. Det är vi, de två svenska tjejerna, och tio tyskar (okej, en är holländare men räknas nästan som tysk). Det blev Zouk igen som tydligen är ett av Singapores populäraste uteställen. Det var där vi var förra fredagen med Benjamin - Annikas buddy - och drack kannor med dricka. Detta blev det även denna gång, men vi drack inte en kanna var utan delade. Fast när jag tänker efter blev det nog en kanna var till slut, men det var faktiskt mycket is i dem. ;)


Första fotot är på Antonia, Maureen (de två vi delar lägenhet med), Michael, Thorben, jag, Michael och Annika. Sen har vi ytterligare några tyskar, Kati, Maureen, Bene och Marc. Sen ytterligare en bild på oss med våra kannor av drinkar.

Idag blev det också en kväll med tyskarna. Vi och de två tyska tjejerna - Antonia och Maureen - åkte till tre tyska killar som bor ihop - Michael x2 och Thorben - och badade i deras pool och tittade på film. Killarna bor i en jättefin lägenhet och har en stor jättefin pool. Så där kommer vi nog bada fler gånger och ha barbeque.

Vilken helomvändning

Igår hade jag min första lektion, min c-kurs Asian Monetary Policy. Jag var lite osäker på om den var något för mig eftersom den kanske egentligen riktar sig mot folk som vill arbeta med investement och i banker. Men lektionen var intressant så den kommer jag att fortsätta med.

Annat blev det idag. Min första lektion var i Intelligent Organizations som var helflummig och jag orkar inte med något sådant nu. Med ett ämne som är flummigt och dessutom en asiatisk lärare blir det inte alltid lätt att förstå. Så den ska jag droppa. Efter det hade jag Marketing. Och det var ju inte kul det heller. Jag var den enda bland förstaårsstudenter som faktiskt hade valt kursen. Man känner sig rätt uttittad där man sitter. Undervisningen kändes verkligen som högstadienivå, visst kan det vara skönt med en lätt kurs, men samtidigt känner jag att ja vill ha lite mer utmaning än då.

Så nu har jag försökt hitta två nya kurser, vilket inte är helt lätt. Men jag har bjudit på (eftersom det är som en auktion om de sista platserna i kurserna) Economic Development in Asia och en political science kurs: The Globalization of World Politics: Theories, Practicies, and Issues. Får hålla tummarna att de är bättre och mer intressanta. Visserligen hade jag väl tänkt läsa lite mer företagsekonomi nu när man får välja själv. Men jag läser ju faktiskt 20p företagsekonomi på distans så det känns ändå okej.

Tänk att jag var så nöjd med mina tre kurser från början. Nu har jag skippat två av dem. Men, så kan det gå, skönt att man kan byta i alla fall.

Snart dags för skola igen

Snart är det alltså dags att börja plugga igen, känns lite halvt jobbigt. Vill ju ha semester länge till. Vårat jullov blev ju jättekort nu eftersom terminen här börjar så tidigt. Så i morgon kl 8:30 har jag min första lektion i Asian Monetary Policy. Men eftersom jag har valt kurser och tider så har jag bara lektioner på tisdag, onsdag och torsdag, vilket innebär att jag har fyra "lediga" dagar. Vi har gott om tid att utforska staden och resa.

Annika och jag planerar att göra en resa till Bali om några veckor, ska väl försöka med en weekend till Kuala Lumpur i Malaysia. Det ser vi fram emot.

Och ja, jag har lärt mig att dricka öl. =) Det är det som gäller eftersom alkohol är dyrt här, ungefär samma priser som hemma. På vissa ställen kan man hitta öl för 25 kr. Så det är bara att lära sig, ölen har slunkit ner utan problem.

(Eftersom jag har lagt in bilder i några inlägg efteråt och skriver nya inlägg så kanske en del inte hunnit se de tidigaste bilderna. Ni kan se bilderna från Chinatown och från området vid vårat hostel, Sleepy Sam's.)

Roommates

Igår fick vi äntligen tag på två rumskompisar till lägenheten. Känns skönt att ha det avklarat så vi slipper oroa oss över det nu. Det är två tyska tjejer som vi kom i kontakt med genom en tysk kille som vi träffade här, de är från samma skola. Visst ville vi hellre ha killar här för att slippa bli fyra tjejer, kan ju bli lite mycket ibland med fyra tjejer som bor ihop. Men de verkar vara trevliga, dessutom deras gäng verkar vara jätte trevliga.

Just ja, kanske ska tilläggas att jag och Annika nu delar rum, de tyska tejerna har ett varsitt rum. Vi insåg att det skulle bli rätt svårt att hyra ut ett delat rum. Dessutom blir vår hyra lägre nu, jag kommer bara betala S$500 vilket är ca 2 300 kr. Så det blir bra, kan man spara lite pengar och lägga det på en flygbiljett någonstans. Sen så är ju båda jag och Annika rätt lättsamma så det kommer inte bli några problem att bo i samma rum.

Vilken fest

Igår (och idag) var vi alltså på fest på Sentosa Island som så många andra. Vi var några av de få som skippade förfesten och åkte nästan direkt dit, var där klockan nio, och hade turen att springa på två internationella SMU studenter som också hade valt att komma tidigt. Det skulle visa sig att många andra kom dit strax innan klockan tolv och det tyska gänget så sent som klockan två.

Men vi hade jättekul. Det var ett blött dansgolv med massa skum så man blev rejält blöt. Men skönt att slippa frysa fast man var blöt eftersom det var så varmt. Jobbigt blev det när både jag och Annika hamnade i mitten av skummet som kom ovanifrån, för när vi hade skum och inte såg någonting var det massa äckliga killar som drog i oss och hade händerna överallt. Usch, då fick det vara nog av det blöta dansandet.

När vi var på väg därifrån vid två-tiden ringde våra tyska kompisar och sa att de precis kommit in. Så det blev att vi stannade ett tag till. Vi gick väl därifrån vid halv fyra och tog bussen till stan igen. Men sen behövde vi få tag på en taxi och försöka få tag på sen sådan en nyårsafton är inte det lättaste. Så det var bara att börja gå och efter en halvtimma lyckades vi äntligen få tag på en taxi. Skönt.

Gott Nytt År!

Nu är det 2007, är bara lära sig att skriva en sjua istället för en sexa nu. Brukar ju ta ett tag innan man lär sig. Hoppas att det nya året blir lika bra som det gamla året slutade. Det kan väl inte vara bättre än att få fortsätta den nya året med att bo i Singapore.


RSS 2.0