Ny?

Håller på med en ny blogg, den här gången på engelska. Kanske får den här bloggen hänga med ett tag till ändå. Vi får se. Häng gärna med till den nya!


Update

Allt har varit väldigt lugnt här. För lugnt. Sådär lugnt att man knappt orkar göra någonting alls. Inte ens skriva på bloggen. Konstighetskänslan av att vara tillbaka har väl lagt sig något, men känns fortfarande lite ensamt. Jag har återkallat lite av Singapore genom att laga thaimat andra dagen jag var hemma! =) Jag är inte som de flesta andra som längtade hem till sitt lands mat och hade önskat mat av sina föräldrar som de skulle laga första dagen de kom hem. Själv är jag så inspirerad av att laga asiatisk mat och vill bara prova göra allting som jag ätit i Singapore. Idag blev det ris med curry som jag även doppade mitt naanbröd i. Smakade faktiskt helt okej, lyckades göra en hyfsad curry och naanbrödet (inköpt) funkade men var mer som bröd än det riktiga man har blivit van vid.

Även fast jag knappt inte gör något lyckas dagarna gå förbi rätt fort ändå. Kom hem i måndags och det är redan fredag kväll. Tiden går så jäkla fort. Och jag som knappt kommit igång med någonting av det som jag verkligen behöver göra. Får ta och skylla på jetlagen. Har faktiskt varit rätt jobbigt. Lyckas knappt hålla mig vaken till klockan tolv på kvällen, sen vaknade jag klockan åtta på morgonen. Men det kändes som om någon hade stått och bankat mig i huvudet med en klubba och inte kunde jag somna om. Sen blir det oftast en tupplur mitt på dagen också. Det börjar ge med sig lite nu tror jag, men är fortfarande lite trött under dagen. Men det brukar oftast gå över efter en vecka, så efter helgen ska jag nog vara hyfsat in i rytmen igen.

Good music

Sitter faktiskt och tittar på Victoria's Secret fashion show. Får mig att tänka tillbaka på mina kära tyska killkompisar i Singapore. Alltid när vi var över hos dem och tittade på skulle de prompt alltid sätta på denna show. De hade den såklart nedladdad på datorn. De tyckte att 'showen hade så bra musik'. Ja det var ju inte den enda anledningen till att de tittade på programmet, det är ju fyllt med snygga tjejer. Sen är Justin Timberlake med och uppträder. För att locka mer kvinnliga tittare?

Tillbaka

Så står man på svensk mark igen. Jag vet inte riktigt vad jag ska känna. Känner mig nästan som en främling. Allting är sig likt, ingenting har förändrats. Jo det är något som är annorlunda, och det är jag. Jag är inte längre densamma, jag har fått uppleva något som har förändrat mig.

Visst, jag har bara varit i Sverige i knappt tre timmar så jag har ju inte hunnit vänja mig än. Fortfarande så många tankar och känslor som snurrar runt i kroppen. Så mycket jag saknar.


Speciellt min roomie, miss you honey! Jag står där på flygplatsen 2 juni ;).


Hating goodbyes

Att man kan fästa sig vid människor så snabbt, att tycka om dem så mycket, att man blir så ledsen när man måste skiljas åt. Efter bara ha känt varandra i fyra månader.

Idag var det riktigt jobbigt att säga hejdå till M. Han var den sista att åka. Jag hatar att behöva vara den som är kvar och måste ta avsked av alla. Visst blev jag ledsen av att behöva se M åka, kommer sakna honom, men det blev även så uppenbart att det är slut nu. Var inte lika jobbigt att säga hejdå till de andra eftersom det hela tiden fanns kompisar kvar och det var rätt lång tid till jag skulle åka hem. Idag kom alla känslor upp till ytan, jag kommer sakna vissa personer jättemycket och jag ser inte fram emot alla saker jag måste ta itu med när jag kommer hem.

Bara tre dagar kvar.

TO: My new friends. FROM: Your Swedish friend.

I hate this, being the one that has to see everyone leave. One after the other. I know life goes on but it feels strange that it went by so fast and that it is over so soon. I guess it is nice to come home to Sweden, but at the same time I really like it in Singapore and that our time together would just continue. It is just sad to think about that this part of my life is over and that I will never have it back. Four months are too short.

I have had a great time in Singapore and I would like to thank you for it. I will not mention any names, you know who you are. You made it so easy. I never had a boring moment, except the ones that I had to spend alone. =) I hope to see you again and lets try to keep in touch.

Thank you for making this semester abroad so memorable. You will be missed.

Evil

Jaha, idag blev det ännu mer shopping. Ännu mer saker som jag egentligen inte behöver. Eller jo, kanske. Men allting är ju relativt. Inte bra att åka till köpcentrum en helgdag, det är labor day här idag och alla affärer har erbjudanden som gör att man bara shoppar mer och mer för att få den där extra rabatten. They are evil.

Imorgon ska jag till Arab Quarter och Chinatown för att shoppa de saker jag verkligen 'behöver'. Ja, i alla fall saker som jag planerat att köpa en längre tid. Ska bli intressant att se hur mycket annat oplanerat det blir.

RSS 2.0