22 år idag

Nu är jag alltså 22 år. Ja det är ju inte direkt någon skillnad från igår.
Vi var ute igår på Kåren, det var helt okej. Det var rätt mycket folk och de har gjort fint på Kåren nu under sommaren, ombyggd bar och nya möbler. Det finns lite folk ändå som stannar kvar här under hösten som man känner. Annars har ju i stort sett hela klassen stuckit för att plugga utomlands.

Inte orkade jag upp till skolan heller. Konstigt va?
Det har varit dåligt väder hela veckan, såklart är det fint väder den dagen man vill sova lite längre. Fick dra täcket över huvudet för att få det lite mörkare så att jag kunde somna om. Annars var det ju skönt med lite fint och varmt väder på födelsedagen. Vi gick och åt lunch på en grekisk restaurang på stan.

Sen gjorde jag av med pengar på en kursbok, 500 kr, härligt. Och jag behöver köpa flera. Ännu mer pengar försvann när jag köpte gymkort. Nu ska jag börja träna ordentligt. Måste få tillbaka lite muskler i ryggen.

Jag...

fyller 22 år idag!

Det var mycket folk på Kåren idag. Men jag hade mycket roligare på Kåren 1 ½ vecka sedan. Då var det jätte lite folk där, men jag tror att det vägdes upp lite pga att jag inte varit ute på hela sommaren av olika anledningar. Men lite roligt var det ändå. Man fick ju dansa av sig lite.

Dessutom fick jag en Moderat-macka på väg hem från Kåren.

Får se om jag orkar upp på lektion kl 8 i morgon. Tveksamt...

Kårkväll och födelsedag i morgon

Ikväll blir det utgång till Kåren hade vi tänkt. Får se om de andra har piggat upp sig för det. Jag har vilat lite nu så att man ska orka dansa ikväll. Måste laga nån mat att äta så jag har energi för kvällen.

Så fyller jag år i morgon. 22 år blir jag.
Är det meningen att man ska bli vuxen snart? Neee...

Vart tog sensommaren i Jkpg vägen?

Igår morse när jag vaknade hemma i Sthlm så vaknade jag till klarblå himmel. Det var så skönt eftersom jag inte gjort det på länge. När jag senare under dagen var i Sthlm och shoppade så var det soligt och varmt väder. På eftermiddagen/kvällen när jag åker tåg tillbaka till Jkpg så blir vädret bara sämre och sämre. När jag kommer till Jkpg är det grått och trist och har regnat.

Varför kan det inte få vara lite fint väder här i Jkpg också? Nu sitter jag här i min lägenhet och tittar ut på en grå himmel. Trist. Vart tog sensommaren vägen?

Läkarbesök och shoppingtur i Sthlm

Så har jag varit hemma i Sthlm en natt. Åkte hem måndag kväll för läkarbesöket på tisdag förmiddag. Jag fick vänta en halvtimma för att få komma in på ett återbesök som inte varade mer än fem minuter. 260 kronor för ett besök hos läkaren. Bara för att han skulle få se att allting såg bra ut. Kan ju inte direkt påstå att det var värt pengarna. Hela resan gick ju på närmare 1000 kr med resan inräknat.

Som jag sa till min läkare, så hoppas jag att jag slipper se honom igen. Nu ska det väl vara nog med problemen. Tycker att jag har haft tillräckligt med otur.

Jag bokade hemresan så att jag hann med en liten shoppingtur i Sthlm. Dessutom fick jag äta min favorit på Sandy's, curry-kyckling baguette. Mums. Såklart hann jag även med en liten tur till Lagerhaus, en av mina favoritaffärer.

Jag var inne på Debenhams och såg ett par jättefina stövlar som jag jätte gärna ville ha. Jag var väldigt nära att köpa dem, men eftersom jag inte har så mycket pengar och de kostade 600 kr så tänkte jag fundera en liten stund. På tillbaka vägen kunde jag köpa dem, men när jag går en liten bit och slinker in i nästa skoaffär så hittar jag exakt likadana skor för halva priset. Då behövde jag inte fundera så länge, dessutom kunde jag ju köpa några extra saker nu eftersom skorna inte var så dyra. : )


Läkarbesök i Sthlm

Nu är det snart dags att gå till skolan. Det blir en snabbis, för halv fem måste jag med ett tåg hem till Sthlm. Det blir bara en natt att sova hemma för på tisdag åker jag tillbaka till Jkpg igen.

Jag måste nämligen gå på ett återbesök till läkaren på Karolinska som opererade mig i början av sommaren. Jag opererade ryggen så nu måste de se så att allting har gått bra. Vilket det har gjort, men de vill väl se det själva. Lite jobbigt att bara åka upp så där, men det är sånt man får ta. Jag måste ju göra det där besöket.

Jag bloggade innan och efter operationen på en annan blogg i fall någon skulle vara intresserad av att läsa vad som hände.

I morgon börjar allvaret igen

Så var det dags att börja skolan igen. Nu är det dags att läsa ekonomi på C-nivå och skriva en C-uppsats. Ska bli rätt kul men mycket jobb. Jag kommer även läsa företagsekonomi på distans, så totalt kommer jag läsa 30 poäng den här terminen. Men det ska inte bli några problem, eftersom jag alltid tyckte jag hade tid över förut. Det blir lite lättare med distanskurserna eftersom vi är flera som läser dem, då är det lättare att motivera varandra.

Jaha, vad ska jag hitta på nu då. Regnar gör det, har det gjort i flera dagar nu tycker jag. Får väl ta och titta på någon film, har några nya att välja på.

Quote of the day

"Is there anything better than to be longing for something, when you know it is within reach?
Greta Garbo


Min nya, förbättrade hemsida

http://kickme.to/carin

Check it out!

Min elvisp pallade inte trycket

Idag var det en ledig dag och jag ville hitta på någontng att göra. Eftersom jag velat baka bagels ett tag nu så tänkte jag göra det idag. Man måste bearbeta degen rätt mycket, det gjorde jag med min elvisp som även har sånna där vispar man kan ha till deg. Jag skulle bearbeta degen i åtta minuter. Efter ett tag började det lukta lite om elvispen, det har det gjort lite förut när man använder den. Eftersom den alltid gjort så brydde jag mig inte så mycket. Elvispen fick arbeta rätt mycket eftersom det är en rätt seg deg. När det började närma sig de åtta minuterna började det lukta lite mer. Precis när jag skulle stänga av elvispen så small det till och det började ryka! Det började inte brinna som tur var men det rök ett bra tag. Jag slängde ut den utanför dörren så att jag skulle slippa lukten. Så nu antar jag att den är helt kaputt. Trist.

Men som tur var så var jag precis färdig så jag får mina bagels i alla fall! Ska bli gott med rostade bagels med creme cheese. Sesam bagels åt jag alltid i USA, toasted with creme cheese. Jag kan inte förstå varför sånna där riktiga bagels inte säljs i Sverige. Såå goda.

Nu är det som vanligt igen!

En vanligt förekommande hemmakväll hos Lois idag. Med tradiotionsenliga middagen: bakad potatis. Vi börjar känna varandra rätt väl nu efter många slappardagar hos Lois. Har gått så långt att vi tänker samma saker hela tiden.

Dessutom lyckas hon alltid med att göra mig hooked på alla konstiga serier. Vi tittade på "Mr Romance" som var riktigt kul. Vissa är så löjligt att det blir roligt.

Svettigt calypsoparty igår

Igår blev det utgång efter tentan. Insparks fest på Centrum, Calypsoparty. Vilket innebär Hawaii tema och det var till och med någon som sprang runt i bikini där inne och en kille som hade bastkjol. Men vi skippade det där och var bara lite färgglada istället. Inte springer jag runt i bikini.

Det var riktigt varmt där inne och mycket folk så det blev väldigt svettigt. Jeansen satt som klistrade på benen. Och nu måste jag städa upp lite här, står burkar och glas här eftersom jag hade förfest igår. Men det får bli senare. För nu ska jag nog över till Lois och titta på Pirates of the Caribbean och slöa i soffan. (Även fast solen skiner ute, men ligga i soffan och slöa låter mer tilltalande just nu...)

Äntligen är skiten över!

Tentan är över. Jag satt i en timma och skrev bara. Det ska bli intressant att se hur det gick, tror att jag har blivit godkänd i alla fall. Annars har jag bara mig själv att skylla.

Nu ska jag få ha lite ledigt som jag har sett fram emot. Vill bara ta det lugnt och komma i ordning här i lägenheten igen. Fortfarande lite stökigt efter att jag kommit tillbaka, har inte lagt in rena kläderna i garderoben heller. Man blir så lat under en tentaperiod. Inte för att jag var speciellt duktig och pluggande heller men...

Nu ska vi snart ta en tur till A6 för lite shopping och sen blir det traditionsenliga lunchen på IKEA: köttbullar : ). Kanske kan man hitta något snyggt att ha på sig ikväll. Insparken har ju dragit igång och ikväll är det Calypsoparty. Den festen var nog den bästa förra året då vi var faddrar. Får se hur det blir ikväll, om alla nollor orkar hålla igång. Fast det är ju bara i början på veckan. Nollorna ska ju orka hålla igång en hel vecka fylld med aktiviteter och fester.

Nu blir det A6!

Fy vad jag är dålig

Jag har min tenta imorgon, jag kom hit för en vecka sedan och har haft gått om tid att plugga. Denna tenta är 50% av kursens slutbetyg och jag kan rätt lätt få VG på denna kurs.

Så hur mycket har jag då pluggat under denna vecka? Inte mycket....

Jag har väl lite koll en del, men fortfarande känner jag mig inte riktigt säker på allting. Imorgon kl 8 så kommer jag sitta där i tentasalen, se frågorna som jag inte kan och ångra att jag inte la ner mer tid på att plugga och få det där hyfsat lättförtjänta VG:t. Men jag har ju bara mig själv att skylla.

Quote of the day

Den som uppfann sex han visste verkligen vad han gjorde.
Groucho Marx

Nu är hela gänget tillbaka

Nu är vi samlade igen. Dock har vi blivit en mindre eftersom J pluggar utomlands denna termin i Hawaii. L har varit här ett tag och idag kom K tillbaka. Kul att alla är tillbaka nu, vi har knappt pratat någonting i sommar. Men det är riktigt tråkigt att vi är en mindre. För det är slutet på en era, det kommer inte vara vi fyra igen. Livet går vidare, det är ingen idé att sakna det som varit och det enda man kan göra är att göra det bästa av framtiden.

Det är bara att försöka fixa ett nytt kompis gäng nu eftersom i stort sett hela klassen pluggar utomlands någonstans nu. Vi har ju våra faddrar som kommer tillbaka nu och så har vi våra nollor kvar. Dessutom kommer det ju nytt folk nu, det känns lite konstigt för större delen av de som börjar på min skola kommer var 87:or och 86:or. För det är ju faktiskt så att när man själv blir äldre så blir alla andra det också även fast det känns konstigt. Så det är verkligen lammkött som kommer nu.

Dansade loss på kåren igår

Det var på tiden att man fick dansa och festa loss igår. Kul att träffa kompisarna som man inte sett på hela sommaren. Några av dom försvinner tyvärr om bara några veckor så får göra det bästa av den sista tiden. Det var inte alls mycket folk på Kåren tyvärr, tycker det var rätt konstigt. Eftersom vår inspark var en av de roligaste kårkvällarna, då var nästan hela kåren öppet. Nu var det bara ett dansgolv öppet. Inte mycket folk man kände heller. Men det brydde inte vi oss om! : ) Vi dansade konstant från början till slut. Riktigt kul var det.

Insparken drar igång imorgon så det är några roliga fester nu i veckan. Vi ska i alla fall gå på Calypsopartyt på tisdag, det passar ju bra eftersom min tenta är på tisdag. Så det passar bra med tentafest då.

Planen gick i stöpet

Hade tänkt plugga en timma till och sen göra mig i ordning. Han sitta några minuter efter det förra inlägget och nu är jag här igen. Jag är trött på skiten, fastän jag har pluggat dåligt. Men, men, det är två dagar kvar. Så jäkla svår tenta är det nog inte. Får ta och äta lite mat nu så att jag får lite energi till att dansa ikväll. : )
Kanske äta lite kladdkaka också. Det blev att jag bakade en igår, ett nytt recept och den är riktigt god!

Enormt uttråkad. Väntar att timmarna ska gå...

Så att jag kan få börja göra mig i ordning. Ska ut till Kåren ikväll med gänget. Det ska bli kul, för jag har ju bara varit ute en gång på hela sommaren! Men det har ju sina anledningar. Först låg jag till sängs efter operationen i tre veckor, åkte till Finland och var där i tre veckor, sen så lyckades jag få jobba några dagar och hade massa annat för mig att det inte blev mycket festande.

Nu är man tillbaka till Jkpg i alla fall och kan träffa alla kompisar, dom som finns kvar. Några få finns kvar här, några bara nåra veckor till. De flesta pluggar utomlands nu i ett år, några få stannar kvar, och några är kvar några veckor innan de drar. Får njuta av den sista tiden nu.

Det är Fadder-inspark på Kåren ikväll. Jag minns förra året när vi hade vår Fadder-inspark, det var en av de roligaste Kår-kvällarna jag haft. Men ikväll skippar jag nog overallen.

Varför plugga när det finns så mycket annat att göra?

Tenta på tisdag och vad gör jag? Sitter med datorn i knät och TV:n står på i bakgrunden. Varför tar jag inte tag i det? Det är en jobbig tenta, så det ska väl inte vara så svårt att plugga till den och klara den. Det jobbiga är ju bara att man måste läsa, och det är ingen rolig läsning direkt. Men det är väl bara att ta sig i kragen, för det måste ju göras!

Tänkte baka en kladdkaka sen som kanske får mig på bättre humör och ger mig lite energi. : ) Dessutom är det så trist idag när solen skiner retligt in genom fönstret. Jag vill ut!.... men icke....

Tillbaka i Jkpg

Och så var man här igen, i sin egna lilla etta på 27 kvadrat. Kändes lite konstigt att komma tillbaka efter 9 veckor hemma över sommaren. Första tanken som dök upp när jag kom in här var att det var så tomt. Men när jag tänkte efter så såg det ju precis likadant ut som när jag lämnade det. Här har jag knappt någonting på väggarna, och vill inte ha det heller, men hemma finns det saker överallt. Har man vant sig vid en miljö känns det ju konstigt att byta till någon annan.

Kändes lite tråkigt att lämna familjen igen, samtidigt är det skönt att komma hem till sitt egna krypin där man får ta hand om sig själv. Självklart är det roligt att komma tillbaka till alla kompisar. Än så länge är bara L här och det var jättekul att ses igen. Nästan direkt efter att pappa lämnat av mig och kört vidare så cyklade jag hem till henne och satt och pratade i några timmar. Tyvärr har vi ju båda tentar att göra nu så vi kan ju inte göra så mycket annat nu än att sitta och plugga.

I morgon ska jag börja plugga till min tenta. Första prioritet är att packa upp och städa, för om jag inte tar tag i det nu så kommer väskorna och all skit bli kvar till efter tentan. Så det är lika bra att ta tag i skiten nu. Nu ska jag fortsätta städa medan jag lyssnar på Christer på P3.

11-23 = lång och tråkig dag på jobbet

Så sitter man här på jobbet och är lite ful som sitter och bloggar. Jobbar i baren på ett hotell, eftersom jag jobbar med mamma så kan jag sitta här utan större skuldkänslor. Dessutom är det så lugnt att man inte behöver vara två i baren. Börjar bli lite trött i kroppen nu eftersom jag varit här sedan kl 11 i morse. Såklart var det valfritt att jobba ett sånt här långt pass, det blir ett till i morgon. Eftersom jag behöver pengarna så står man ut.

Det tråkiga är bara när det är så här lugnt, knappt några gäster alls. Då blir det bara att man sitter och läser alla tidningar som finns här istället. Så där lite i smyg eftersom man försöker få gästerna att tro att man jobbar och inte sitter och slappar. Dessutom ser det ju inte speciellt snyggt ut heller. Men vad göra när det inte finns något att göra och friidrotten har slutat sändas på tv?

Måste hylla Christian Olsson lite också. Han tog såklart det där EM-guldet, med en stor marginal. Han vann med 46 cm, det är helt sanslöst att ingen annan kan slå honom. Nu får vi hoppas att han tränar och står i så att han kan ge sig på världsrekordet och börja hoppa över 18 meter, för det gör han ju inte ofta (har han gjort det?). Edwards rekord ligger ju på 18,29, det är en bit till den gränsen. Någon gång ska det väl hända.

Nehe, ska man fortsätta och jobba lite snart kanske. Stå i baren och se lite upptagen ut och verka ha många saker för sig. Som att dricka ett glas Loka och läsa tidningen.

Quote of the day

Lär detta av vatten: högljutt plaskar bäcken, men oceanens djup är stilla.
Buddha

8 veckor sedan operationen

Det känns konstigt att det redan har hunnit gå åtta veckor. Tiden har gått så fort.
Tänk att det bara är åtta veckor sedan jag genomgick en rätt stor ryggoperation. Bara fyra dagar på sjukhus och jag kunde åka hem. Efter det gick det också snabbt. Det är skönt att ryggen läkte så snabbt. Det tog sex veckor så kunde jag röra mig som vanligt igen.

Skönt att jag fick göra det nu i sommar i alla fall. När jag ringde sjukhuset i april sa de att det absolut inte gick att få en tid innan sommaren, jag skulle återkomma i augusti för att få en tid eftersom de inte hade scheman än för den tiden. Två veckor senare fick jag ett brev på posten med ett datum för operation. 12 juni blev det, 10 juni hade jag min sista tenta. Så det blev pluggande in i det sista. Tenta och tentafest på lördag, bakis-packning och hemfärd på söndag och operation på måndag.

Jag är så glad att jag slipper göra operationen nu i höst, det hade ineburit så mycket trassel. Eftersom jag pluggar och ska skriva min c-uppsats nu i höst så hade det varit väldigt jobbigt att vara borta så länge.

RSS 2.0