Mystiskt besök av hyresvärden

Jag vaknade imorse av att det var något som ringde, men jag tänkte inte så mycket på det. Strax efter hörde jag någon som pratade så jag gick ut för att kolla vad som händer. Först tänkte jag att det kanske var någon som ville kolla på lägenheten och inte hade hört av sig först.

När jag kom ut visade det sig att det var vår hyresvärd som Annika hade öppnat dörren för. Vi hade ju precis vaknat och hade bara pyjamas på oss och kände oss lite smått obekväma. Haha. Han kom in och satte sig i soffan och började prata på. Han pratade på om att han hade spelat innebandy här som är populärt i Sverige, att han hade lärt känna några jätte trevliga svenskar och hur bra Sverige är på flera sporter. Man han knappt få någon syl i vädret.

Antagligen var han glad över att vi var svenskar och inte några till mexikanare som de förra hyresgästerna var som bara stökade ner och var till bekymmer. Han frågade till och med om det var okej att visa oss lite av Singapore och bjuda på vin. Som vänner, som vänner försäkrade han oss hela tiden om.

När han hade gått så skrattade vi bara. Det hela kändes så komiskt och surrealistiskt. Hoppas att han inte vill komma över varje vecka för att prata sport. Han blev kanske lite besviken när vi sa att vi inte spelade någon sport. =)

Uppdateringar

Nu har jag äntligen gjort lite uppdateringar och lagt in en hel del bilder. Jag har lagt in flera nya inlägg med bilder, men även uppdaterat gamla. Så scrolla ner och titta på de äldre inläggen för att få se fler bilder. Nu måste jag gå och lägga mig, det är segt att ladda upp bilder med så segt internet. Vi snor ju internet av grannarna...

Nyårsfest på Sentosa Island

Imorgon blir det nyårsfest. Vi har köpt biljetter till en fest på Sentosa Island, en ö utanför Singapore som har jättefina stränder. Festen verkar vara jättestor och är även sponsrad av MTV och Tiger (asiatisk öl). Det ska nog bli kul, verkar som en hel del av de internationella studenterna ska hänga på. Så det blir roligt om vi är många där. Får se till att klä sig bekvämt, kanske tom bikini eftersom de verkar som om de har ett "torrt" och ett "blött" dansgolv. Får se när vi åker dit, det börjar klockan 20 och slutar klockan 6 på morgonen. =)

Vår lägenhet

Tänkte lägga upp några bilder på vår fina lägenhet, byggnaden heter The Mornington. Vi trivs jättebra här, fastän det kan tyckas vara lite långt från skolan så känns det bra. Tar väl ca 25 minuter att ta sig med buss till skolan, vi kan även ta MRT (tunnelbanna) men det tar ungefär lika lång tid eftersom det blir mer att gå fastän det bara är tre stationer.

Imorgon kommer det in två tyska tjejer som troligtvis inte har något boende och som kanske kan flytta in här.

De sista bilderna är på mitt sovrum. Jag fick den stora sägen. =) Ni får ursäkte röran, men det är ju som det brukar vara hos mig.


Ostindiefararen har anlänt till Singapore

Idag kom Ostindiefararen Götheborg in till hamnen i Singapore, det svenska skeppet som har rest från Göteborg, runt via Sydafrika till Australien och sen upp till Kina och har nu kommit till Singapore. Ett imponerande skepp som är en replika av ett 1700-tals skepp som seglade till Kina. Skeppet tog 10 år att bygga (bara 18 månader på 1700-talet...) och de började resan 2005 och slutar under 2007. Ett jätte fint skepp. Det var en del svenskar där och mötte skeppet när det seglade in. Många söta svenskar fanns även ombord, solbrända svenskar med solblont hår, kan det bli bättre. =)

Vi träffade även Annika - från JIBS - som pluggade i Singapore i höstas och nu har ett internship på Svenska ambassaden här.


Igår blev det party i Singapore

Igår var det en liten träff för utbytesstudenterna och deras buddies. Vi skulle försöka vara punktliga, men tidsoptimist som jag är lyckades vi bli lite sena. Men det är ju aldrig kul att komma först till en fest, så vi var väl där halv nio. Vi träffade Annikas buddy Benjamin och hans kompis som var hur roliga som helst. Helt underbara, vi hade så roligt. Men det blev bara ca en timma på denna "fest" för sen bar det vidare med killarna till en club, Zouk. Vi hade ju inte tänk gå och spendera pengar eftersom vi har det lite knapert just nu (jag väntar på mina CSN pengar som kommer på måndag). Men inträdet skulle bara kost S$15 (ca 75kr och då ingår två drinkar) om vi var där innan tio. Så vi hängde på dem dit. Strax efter kom det två ytterligare kompisar till killarna som även de var trevliga. Vi hade verkligen hur kul som helst. Killarna var helt tokiga, kul att träffa lite locals man kan umgås lite med ibland.


Nu känner jag mig som hemma i lägenheten

Nu har det gått några dagar, vi har börjat känna oss hemma i lägenheten och gjort det mysigt. Det blev ju en del på IKEA, kanske onödiga saker kan vissa tycka, men nu känns det mycket bättre här.

I onsdags var vi på skolan och registrerade oss och fick våra access cards och lite annan information. Idag var vi också på skolan och hade lite introduktion om olika saker och fick en liten rundtur genom olika lokaler. Fick såklart även träffa alla utbytesstudenter, har ju inte hunnit prata med alla men får göra ännu ett försök ikväll. Ikväll är det ett party för utbytesstudenterna och deras kontaktpersoner så det ska bli kul att lära känna lite fler folk.

Nu ska vi snart iväg till festen. Skriver mer senare och måste försöka lägga upp lite bilder.

Shopping på IKEA

Idag flyttade vi in i var lagenhet. Kanns jatte skont att ha nagot eget nu. Efter det akte vi en svang till IKEA for att handla det vi behover. Som sangklader, saker till koket och lite annat for att gora sitt rum lite mysigare. Saklart blev det aven lite mat dar, kottbullar. =) Kandes lite konstigt att vara pa IKEA i ett annat land. Man kanner sig hemma, men samtidigt inte eftersom man ar omringad av asiater. \

Vi har stressat runt i stort sett hela dagen. Sa nu sitter jag faktiskt pa hostlet igen och skriver. Har ju inte fixat internet igen. Nu ska vi ha en sista kvall med ganget, vi fyra. =) Eftersom Joe aker hem imorgon.

Vi har var forsta introduktionsdag i skolan imorgon, ska bli skont att fixa allt det dar. Dessutom far vi ju traffa en del utbytesstudenter. Kan ju hoppas att vi snart hittar nagra att dela lagenheten med.


Uppdatering:
Köttbullar på IKEA blev det såklart. =) Annika tyckte det var jättegott, det tyckte även Sock Chiu, min Singapore buddy, och jag.


För avskedsöl med gänget gick vi till vårat favoritställe som dessutom har kackerlackor. Men vad gör man inte för billig öl. =) Vi var nämligen där en kväll precis i början och då såg vi två stycken. Dessutom har de underbara toaletter, ett hål i golvet som man får huka sig över. Såklart finns det värre, för där finns ju faktiskt rinnande vatten, tvål och toapapper. Man får ju inte vara kräsen.

 



Annika, Joe, Simone och Jag.


Inflyttning

Nu är det bara regn och åter regn här i Singapore. Jobbigt eftersom att vi idag äntligen kommer få flytta in i våran lägenhet. Men regn är ju en av de sakerna man får vänja sig vid nu här i början av året. Det kommer ju bli bättre väder.

Samtidit känns det faktiskt lite trist att lämna vårat hostel. Här är det alltid liv och rörelse. Visserligen är vi vårat lilla gäng som hela tiden gör saker. Men imorgon Joe åker hem till England eftersom han inte pluggar här. Det känns tråkigt. Dessutom ska Simone plugga på en annan skola här så då kommer vi inte heller ses lika ofta som nu. Men hon är i alla fall kvar i stan.

Men snart får vi träffa fler studenter, imorgon ska vi till skolan för introduktion. Så då får vi hitta lite fler kompisar.

Annorlunda julafton

Det blev en restaurang vid Boat Quay igår, thailändsk mat. Vi satt vid vattnet på ett populärt turist ställe. Men hey, vi här ju turister. Vi hade sällskap på restaurangen av galna män från England som förde massa oväsen.

En varsin julklapp fick också, och jag fick en fin penna från Australien. =) Sen blev bar det av vidare mot Raffels Hotel där vi självklart drack en Singapore Sling. Riktigt god drink.

Idag är det juldagen och det hörs på radion då de spelar massa tacky julsånger hela tiden. Annars har vi rätt tråkigt idag. Planen är väl bara att äta lunch, äta middag och då och titta på juldekorationerna på Orchard Road när det har börjat mörkna. Vägen är avstängd för trafik senare idag så det kan bli fint att gå och titta på. Jag antar att vi är lite uttråkade eftersom vi inte behöver stressa genom staden för att hinna se allt. Vi väntar bara få att få tillgång till lägenheten imorgon så att vi kan komma tillrätta här.

Ska få iväg ett mail nu till vår agent om mötestid imorgon. Sen ska jag sitta här och ta det lugnt och vänta på lunch.

Uppdatering:
Här kommer några bilder från kvällen. Middag blev det för Annika, Simone, Joe och jag på en thai restaurang. Sen sitter vi på Raffles Hotel med våra Singapore Sling's. Sista bilden är på Simone, mig och Annika på Orchard Road där det är fullt med juldekorationer.


Merry Christmans everybody

Nu är det jul, och jag sitter här i värmen och har precis ätit frukost. Känns annorlunda, men samtidigt så saknar jag faktiskt inte den typiska svenska julen. Vi ska väl hitta på något ikväll, gå ut och äta någonstans. Men här som på många andra ställen så firar de jul 25:e december.

Igår på kvällen kom Annika hit till Singapore från Australien. Kul att ha henne här nu, och hon blev såklart nöjd med att jag fixat en lägenhet redan. Ingen av oss trodde väl att vi skulle hitta en så snabbt och så billig.

Vi ska iväg senare och äta lunch med min Singapore "buddy" som Annika redan känner. Då får jag äntligen en mobil. =) Så snällt av henne att låna ut en som hon bara har liggandes.

God jul mamma, pappa och Ingrid! Jag kanske kan försöka ringa ikväll.
God jul till Louise och Karolina också, hoppas ni har det bra.
Många kramar till er alla!


Kanske en liten tur i stan i dag

Det är kul hur man redan känner sig hemma här i Singapore. Fastän det här bara är min tredje dag här. Idag ska vi nog ta oss ut i stan lite, kanske Chinatown. Vi har ju inte direkt bråttom som många andra som bara är här i några dagar. Vädret ska dessutom vara okej idag så vi får passa på, tydligen ska det regna mycket under både julafton och juldagen. Usch.

Uppdatering:
Det blev en tur i Chinatown och det var jättemysigt. Såklart finns det den typiska turistdelen med massa krims krams som säljs. Men vi gick även vidare till en mysig del av stan. Vi såg även en hel del tempel som finns i staden. Väldigt fina och utsmyckade. Vi gick på en "walking tour" som fanns i vår Lonely Planet guide. Det stod att den skulle ta 2,5 timmar, vi lyckades med 6 timmar. Fast då blev det ju både matpaus, vilopaus och Starbucks paus.



Tur har man

Lyckade faktiskt hitta en lagenhet idag. =) Men den ar for fyra personer sa nu ar det bara att forsoka hitta tva till som man kan tanka sig att bo med. Men det ska nog ga bra. Jag har lamnat en deposit men inte skrivit kontrakt, sa i varsta fall sa far man forlora den dar depositen.

Nu ska jag ga ut och ta en ol men mina nyfunna vanner Simone och Joe. Och imorgon kommer Annika hit, sa da har jag nagon jag kanner sen tidigare.

Lägenhets letande

Nu är det en ny dag. Har lyckts ta en dusch, men vattnet blev lite svalt mot slutet fastän jag var uppe lite efter klockan sju. Nu blir det snart lite frukost, ingen hotellfrukost men helt okej. Te, toast och färsk frukt.

Idag ska jag göra ett försök att kontakta nogra agents om lägenheter. Fick ett meddelande igår att det finns en agent som har ett tiotal lägenheter inte så långt bort från skolan så ska ta och ringa henne snart.

Jag har även hittat en till som ska plugga på SMU nu. Jag har haft lite kontakt med honom via MSN tidigare. Vi träffades igår kväll och gick ut och åt lite mat. Skönt att inte vara helt ensam. =) Men det ska väl droppa in lite fler nu snart. Och Annika kommer ju imorgon.


Lugn dag

Jag lyckades få mitt Student Pass utan några problem, blev inte flera timmar i kö. Jag fick komma fram efter ca 20 minuter och sedan komma tillbaka efter tre timmar för att hämta ut det. Sock Chiu (min buddy) hjälpte mig med allt där och medan vi väntade på att hämta ut mitt Student Pass så gick vi runt lite i stan. Åt lite lunch och strosade runt i Chinatown. Vi tog även en tur runt på skolan, men det är väldigt lugnt där nu eftersom det är lov. Fick träffa de som jobbar med att ta hand om utbytesstudenterna på skolan också.

Nu sitter jag här på mitt hostel med min laptop. Och ingen är online på MSN men klockan är ju bara halv ett på dagen hemma. Får väl se om någon dyker upp. Annars är det rätt lugnt här, har inte kommit några som jag vet ska plugga här än. Det borde vara några här, men har inte sett någon än.

Uppdatering:
Här kommer lite bilder från Sleepy Sam's, vårat hostel. Jag saknar det lite ibland, för det var så mysigt där och så härlig stämning. Det var så skönt att bara kunna slappa och ta det lugnt där. Sitta i soffan utanför och titta på affären mitt emot där en liten asiatisk flicka sprang runt och lekte och hade en ny söt klänning varje dag. Vi får nog ta och åka tillbaka dit. Området är jättemysigt, Arab quarters. Med den härliga moskén där en gubbe stod och sjöng flera gånger om dagen. Med början klockan halv sex på morgonen, härligt. Mitt emot fanns ett ställe med marokansk mat som var underbart god. Dit måste vi gå och äta igen. Mannen och kvinnan som jobbade där var dessutom jätte trevliga.
 

Nu är jag framme!

Nu är jag i Singapore. Kom fram i tid klockn 19:05 och det gick oväntat lätt att ta sig igenom immigration och att hämta ut bagaget, totalt bara en halvtimma. Min "buddy" från skolan kom och mötte mig och det var skönt att få lite hjälp, och hon visade mig till hostlet jag bor på. Mitt boende är helt okej, rätt fräscht inget direkt att klaga på.

Annars håller jag på och vänja mig vid fuktigheten, men det ska nog gå bra. Ska gå med min buddy idag och fixa mitt Student Pass så att jag får stanna här i Signapore. Får hoppas att det inte blir alltför mycket vänta, har hört att det kan ta tid ibland. Vi får se.

4 timmar kvar till avresa

Det är så skönt. Jag har inte alls fått någon reseber idag, så antagligen slipper jag det överhuvudtaget. Så skönt att bara kunna ta det med lugn och ro. Är stolt över att jag äntligen lärt mig packa bra. Att det skulle ta 22 år. =) Min ryggsäck väger nästan exakt 20kg och då fick jag tom in lite av kurslitteraturen, vilket jag inte trodde. Visserligen väger mitt handbagage lite mer än 8kg, men det brukar dom ju aldrig väga (peppar, peppar).

Var ute och tog en promenad förut med mamma, kändes bra att göra det eftersom jag har en den långa flighten från Helsingfors till Singapore att se fram emot. Då jag kommer sitta 13,5h på flyget, inkluderat 1h väntetid i Bangkok då vi inte får gå av.

Ska snart äta lite god potatisgratäng som mamma har lagat för min skull. =) Det är min favoriträtt, man får passa på nu när man är hemma och inte kommer få någon svensk mat på länge.

4 timmar kvar!

Måste redan börja tänka på nästa utlandstermin

I går på kvällen/natten försökte jag lista ut till vilka universistet jag vill åka under höstterminen 2007. Jag söker ju även om jag har planerat att söka en praktikplats någonstans, man jag vill gärna ha en back-up. Det tar sin lilla tid att försöka lista ut vad man vill. Eller, jag vet ju vart jag vill, men det jobbiga är att försöka hitta platser man kan tänka sig att åka till eftersom jag inte vet om jag får något av mina första alternativ. För nu när jag söker ligger jag långt ner i rankningslistan eftersom jag redan sökt en gång. Just nu har jag bara valt åtta alternativ av femton och får se om jag kan klämma in några fler. Nu ligger Helsingfors och Köpenhamn på de första platserna. Jag hoppas verkligen på någon av dem.

Ingen resfeber än

Idag har det varit en rätt lugn dag. Var iväg och handlade lite sista saker jag behöver ha med. Växlade dessutom pengar på Arlanda så slipper jag göra det imorgon. Har även fixat lite med packningen, allt är färdigt nu ska det bara packas in i väskan. Men det får bli imorgon.

Det är skönt att vara hemma hos familjen och någon som sköter om en. =) Dessutom hade mamma julpyntat dagen innan jag kom hem så att jag kunde då lite julmys innan jag åker. Julgranen är uppe och idag har det eldats i öppna spisen och jag har druckit glögg. Och imorgon bär det av till sommarvärme men en julpyntad stad. Blir nog lite kontrast med allt här i Sverige.

Har inte fått någon resfeber än. Men den kommer nog imorgon, annars säkert på flygplatsen.

Konstigt uppvaknande i morse

Det kändes så konstigt i morse när jag vaknade. Lite var väl för att jag vaknade upp i en annan säng och annat rum. Men när jag vaknade så var jag i stort sett klarvaken när klockan ringde. Kändes nästan som om det var idag jag skulle resa och jag var redo att sätta igång direkt med allt. Men det är ju en dag kvar. Ska i alla fall ordna med min slutgiltiga packning idag så jag har det gjort.

Lite julmat blev det i år i alla fall

Kom hem till familjen i Stockholm idag. Vi åkte och åt julbord på Radisson SAS Arlandia hotell. Kändes lite konstigt att vara där som gäst eftersom mamma jobbar där, och jag har sommarjobbat där. Men det var gott. Gott att få äta lite julmat - julskinka, rödbetssallad, köttbullar, prinskorv, janssons - kommer ju inte bli något sådant i Singapore direkt. Och julmust och glögg såklart, så gott det är.

Det var jobbigt att lämna min andra familj

Det var skönt att ha all packning färdig idag, då kunde jag ta det lugnt. Hade till och med tid för en lunch med Louise och Karro. En sista lunch med gänget i Jönköping. När det började dra ihop sig ville ingen av oss egentligen inse vad som skulle hända. Vi ville nog egentligen bara sitta kvar på fiket och låtsas att allting var som vanligt och att vi skulle fortsätta bo i Jkpg tillsammans. Trodde inte jag skulle bli så ledsen, men när jag kramade om dem så kom det några tårar. Gillar inte långa avsked, så jag gick direkt annars hade det blivit ännu jobbigare.

Klockan 14:07 lämnade jag Jönköping med tåget. Nu dröjer det lång tid innan jag får se min andra familj igen.

Packad och klar

Nu har jag packat allt. Några få saker kvar, men jag behöver fortfarande använda sakerna imorgon. Känns skönt att ha så mycket färdigt ikväll och bara ta det hyfsat lugnt imorgon. Känns bra att inte fixa hela natten, nu kan jag ta det lite lugnt och till och med få lite sömn.

Hade lite Hpnotiq kvar så nu sitter jag här och dricker det och tittar lite på tv. Känns lite annorlunda här i lägenheten när det är tömt. Men det finns ju fortfarande en del kvar, möbler och lite annat.

Nu är det inte lång tid kvar.

Dagar kvar till avresa: 3

Nu har städningen börjat

Det är jobbigt att städa. Speciellt när man måste göra en ordentlig storstädning. För man vet ju hur äckligt man själv skulle tycka att det var om man flyttar in i en lägenhet som inte är noggrant städad. Slängt massa mat har jag gjort också. Många påsar blev det som kastades, blev nog fyra stycken. Känns inte så kul att kasta så mycket, men det är ju inte som om jag vill äta det om ett år. Dessutom är det ju ingen som är kvar, så jag har ingen att ge det till.

Det är väl bara att fortsätta med städningen. Vill ju gärna vara färdig med allt ikväll så att jag slipper stressa imorgon. Vore skönt att bara ha det där sista småplocket kvar.

Tar det aldrig slut?

Jag plockar och packar. Alla garderober är tömda, likaså all annan förvaring. Men man ser knappt någon skillnad här, ser fortfarande så stökigt ut. Det är väl alla småsaker som ligger framme. All småkrafs tar så lång tid att plocka ihop. Jag har sprunigt upp och ner för trapperna många gånger idag till vinden. Får ta ett ryck till nu och få upp det sista. Det absolut sista får jag ta imorgon innan jag åker. Får springa till vinden nu innan det blir mörkt, då är det inte så roligt där uppe i mörkret.

Stolt över min klädpackning

Nu har jag börjat packa väskorna så att jag vet vad som blir kvar och åker upp på vinden. Jag har packat de kläder jag ska ha med mig till Singapore i min nyinköpte ryggsäck på 65 liter. Tänka sig, jag tror jag har blivit mycket bättre på att packa. Jag har packat alla kläder och det finns plats kvar! Vilket bådar gott för jag har ju en del kvar ändå. Skor, får nog räcka med bara en eller två av alla mina handväskor, sen är det nog en hel del småkrafs. Nu har jag ju ingen aning om hur mycket det väger hittills. Men jag packar om när jag är hemma i Sthlm så får jag väga då.

Jag har nog lärt min läxa efter USA resan. Visserligen hade jag vinterkläder med då (vilket är underbart att jag slipper denna gång) men mycket annat skit som gjorde att jag nästan hade maxvikten med mig. Max till USA är 64 kg, jag tror jag hade 61 kg med mig. Hade nog totalt 140 kg med mig hem... Blir nog jobbigare när det blir hemresa, shopping är ju billigt i Asien. Jag kommer ju definitivt att handla där borta, så får väl försöka kolla upp med båtfrakt. Men det blir ett framtida problem. När familjen kanske de kan få hem lite grann, men de har ju säkert också 20 kg gränsen.

Hur ska jag kunna prioritera så mycket?

Nu har jag fått det bekräftat, jag får bara ha med mig 20 + 8 kg i bagage till Singapore. Hur ska detta gå? Jag ska ju vara borta i fem månader! Well, well, jag provade att ringa dem för att försöka få några extra kilo men det gick inte. Har ju massor med kurslitteratur jag behöver släpa med mig, suck, det blir många kilon. Får försöka ta det i handbagaget, man får ju ha med sig "a reasonable amount of reading material" hehe. Sex kurslitteratur böcker är väl lagom mängd för en resa till Singapore.

Kebabtallrik och ett bottennapp

En sista typisk kväll med Lois blev det idag. Den sista?

Eftersom jag lyckats göra färdigt min affärsredovisningsuppgift igår så slapp jag göra något bakis idag. Det är aldrig kul att vara bakis och veta att man måste plugga. Men nu är den inskickad och jag hoppas att posten inte klantar till det så att den kommer in för sent.

På kvällen bar det av till Evergreen för pizza. För min del blev det en kebabtallrik, tänkte att det var på tiden. Har inte ätit en enda kebabtallrik i höst, var ju sista chansen nu så jag tog den. Det smakade bra. Sen bar det av hem till Lois för att titta på den inhyrda filmen Nacho Libre. Som vi kom på direkt att vi ville se och det blev ingen lång betänketid som det annars vanligtvis blir. Jack Black brukar ju alltid vara rolig att se, men denna gång blev det bara ett riktigt bottennapp. Är nog en av de tråkigaste filmer jag sett, vi orkade inte ens se klart den fastän vi försökte. Så många fyror i betyg fattar vi inte att den har kunnat få.

Sista kvällen

Dags för lite uppdatering, eftersom det inte har gått att logga in så har jag inte kunnat blogga något. Blev party igår på Kåren. Var hemma hos Karrot och hade förfest, lite Top Model och girl talk. Kvällen till ära blev det favoritdrinken Apple Cosmo som fick uppgiften att göra mig lullig. Eftersom detta var sista kårkvällen för denna termin tänkte vi att vi måste gå tidigare än vanligt. Vi satsade på att vara där halv tolv, men redan då sa vakterna att det inte var någon idé - de skulle inte släppa in mer folk.

Men skam den som ger sig! Jag och Lois lyckas på något mirakulöst sätt komma längst fram i kön rätt snabbt. När jag står längst fram i kön så visar det sig att de brevid mig har väntat mer än 30 minuter längre än vad jag hade. Ibland har man lite tur och lyckas ta sig fram i en folkmassa. Blev till sist en timma i kö men det kändes ändå rätt okej. Vi hade kul i alla fall och de spelade bra musik den här gången.

Jobbigt blev det sen när vi skulle ta oss hemåt igen. Fick stå ett bra tag i kön för att få ut min jacka också. Så det blev en kväll men en hel del tid spenderad i köer. Morgonen efter hade jag en del blåmärken på benen, ingen aning var jag fått dem ifrån. Måste nästan ha kommit från kön där alla tryckte på så mycket.

Så detta var den sista utekvällen med tjejerna. Sista utekvällen i Jkpg.

Om en vecka sitter jag på flyget

Nästa tisdag vid elva tiden på kvällen sitter jag på flyget från Helsingfors på väg mot Singapore. Om det är möjligt så känns det mer overkligt nu än för några dagar sedan. Är väl mest för att jag har haft saker att göra i skolan nu. Har blivit ett uppehåll i packandet.

7 dagar, 1 vecka kvar. Har lust att ställa mig upp och hoppa jämfota och göra lite väsen ifrån mig. =) Men jag hoppar över det ikväll, jag samlar ihop energin till imorgon då det blir fest.

Imorgon ska jag hämta min Lonely Planet reseguide om Singapore och drömma mig bort.
(Efter att jag har pluggat hela dagen och innan det blir fest, kanske har jag lite ledig tid.)

Boende i Singapore bokat

I alla fall boende för de första sex dagarna. Jag kommer på ett hostel som heter Sleepy Sam's där många utbytesstudenter verkar bo. Det har fått rätt bra betyg av de som varit där, är billigt och ser ut att vara mysigt. Sen får vi väl se när vi kommer dit om det stämmer. Kommer bo i ett rum för sex personer, men det är inget problem har ju gjort det förr. I can't wait!

Något att se fram emot mitt i allt plugg

Jag ser fram emot onsdag. Då är det sista kårkvällen för denna termin, såklart blir det ju även sista för min del. Sista partykvällen med gänget, ja det lilla gäng som är kvar. Ska bli riktigt roligt.

Men fram till dess har jag en affärsredovisningsuppgift att se fram emot. Två dagar har jag på mig att göra den. Eftersom jag i stort har räknat bort torsdagen (hjärnan är sällan pigg på plugg efter en seriös utekväll) och den ska vara inne på fredag. Men förhoppningsvis ska det gå. Det är bara att ge sig fan på det.

Humöret skiftar

Igår ville jag komma ut från lägenheten. Nu måste jag gå ut ur lägenheten och vill det inte. Jag måste göra ett par ärenden men det är så grått och trist ute att jag allvarligt talat hellre sitter inne och pluggar. Men det är väl helt enkelt bara att ta sig i kragen. Jag har ju ingen frukost så jag måste ju gå och handla dessutom. Skärpning nu.

I should give sleep a try

Borde nog gå och lägga mig. I alla fall göra ett försök att somna. Somnade nog efter klockan tre i natt, vill inte göra det ikväll. Vore skönt att få tillbaka den vanliga dygnsrytmen. Fast det finns inget jobbigare än att ligga vaken i sin säng när man försöker sova. Förhoppningsvis är jag ändå så pass trött att jag inte har så många tankar som snurrar runt i huvudet och desperat vill bli tänkta. Risken finns ju eftersom mitt liv snart kommer att ändras. Det brukar snurra runt massa tankar i huvudet då.

Behöver få komma ut

Idag har packningen fortsatt. Egentligen har det gått rätt mycket onödig tid åt att packa, om jag hade varit effektiv hade det gått mycket fortare. Dessutom måste jag vara så ordentlig och organiserad när jag packar. Fast det är skön, för då vet jag exakt vad jag har i de olika väskorna och kartongerna. Behöver jag något sen någon gång så vet jag var jag kan hitta det. Nu måste jag bara få upp allt till vinden, får dra hit några kompisar som får hjälpa mig.

Imorgon ska jag nog försöka ta mig ut från lägenheten, kanske till och med ta mig till skolan. Behöver komma ut från lägenheten, börjar känna mig lite instängd. Har ju inte gjort något annat än att packat och pluggat hemma de senaste dagarna.

Dagar kvar till avresa: 9
(Nu är vi nere på ensiffriga tal!)

Tio dagar kvar (!)

Det börjar kännas. Är nog packandet idag som har gjort det. Är nog även att det bara är 10 dagar kvar. I morgon går vi ner till ensiffriga tal. Det är riktigt nära nu. I morgon åker resten av mina saker upp till vinden, utan sakerna och kläderna jag verkligen behöver såklart. Det absolut sista hamnar på vinden på söndag om en vecka. Då tar jag min packning och åker hem till Sthlm för två dagar och umgås lite med familjen. Sen tar  jag min packning igen och sätter mig på flyget.

En enda stor röra

Resväskor och kartonger står lite överallt i lägenheten. Några är redan uppe på vinden. Det var inte lätt att få dem dit. Först måste jag gå en trappa ner från min lägenhet, över gården till ett annat hus där det är två smala trappor upp till vinden. Tungt var det också, dessutom lyckades jag med att få blåmärken på armarna från kartongerna, haha. Skönt att jag inte behöver flytta mina möbler.

Är lätt att packa undan kläderna eftersom jag inte kommer behöva varken tjocktröjor eller långbyxor. Tar väl med mig ett par jeans och några få tunna långärmiga tröjor. Resten blir sommarkläder, skönt. =)

Dessutom har jag lyckats vända på dygnet igen, på bara några få dagar. Jobbigt.

Packa ihop lägenheten

Har varit och hämtat väskor från vinden och satt ihop kartongerna från IKEA som jag köpte i veckan. Nu ska jag börja packa och tömma lägenheten. Känns konstigt, lite overkligt. Kommer nog kännas mer verkligt att jag ska åka härifrån när lägenheten börjar tömmas på saker.

Det är en vecka kvar här nu, kände att det var lika bra att börja packa för att undvika stressen mot slutet. För en gångs skulle vill jag vara ute i god tid och inte packa allting på sista dagen. Jag brukar annars vara duktig på sånt. Tidsoptimist som jag är.

Nu är det bara att sätta fart.

Snart är vi i Asien båda två

Jag och Lois hade lite roligt tillsammans i onsdags innan Kåren. Vi har bara lite mer än en vecka kvar tillsammans nu. Känns tråkigt. Får försöka se till att hälsa på henne i vår i Sydkorea. Dessutom är jag nyklippt, trivs bra i mitt korta hår.


jag o lois

Skriver och skriver

Uppsatsskrivande idag med. Satte ihop allt jag skrivit idag, hittills bara sex sidor. Känns så lite, men sen när vi sätter ihop allt som vi båda har skrivit så blir det ju såklrart mer. Det ska ju till lite mer analys och slutsats, så förhoppningsvis så blir det nog så många sidor som behövs.

Har ju haft en hel del dagar då jag bara suttit och letat efter information och statistik. Är så jobbigt med sånna dagar eftersom det känns som om man inte gör någonting. Det går inte att visa att man faktiskt har gjort någonting. Men samtidigt är det ju väldigt många dagar under arbetet med en uppsats som går åt till att söka information. Tar ju lång tid innan man verkligen hittar ett ämen som man vill skriva om och att det finns tillräckligt med information.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska fortsätta med. Får väl sätta mig ner och fundera på vårt upplägg. Nog om detta.

Dagar kvar till avresa: 11

Partay

Igår var det utgångsdags för oss. Det var så länge sen sist att vi var tvunga att få shejka loss lite. Vi blev lite oroliga när det inte var någon kö överhuvudtaget. Men väl inne så visade det sig att fler än vi hade vågat sig ut i regnet. Visst har vi inte varit på kåren på ett bra tag, men alla gånger nu i höst har det alltid varit mycket folk. Vet inte om det är vi som har lyckats undvika gångerna då det är lite folk, eller om alla studenter festar bättre den här terminen.

Vi hade kul, trots att jag inte kände mig så pigg hela tiden eftersom jag hade varit lite ont i magen under dagen. Det ville inte försvinna helt. Får se till att må bättre nästa onsdag, då det är bartömning och min sista utgång innan jag åker till Singapore. Kanske till och med den sista kårkvällen här i Jkpg. Who knows.

Nu ska jag gå och äta min mat. Hemmalagad laxpasta. Ingen pizza på Evergreen här inte. Kämpar ju dessutom med att tömma frysen.

Två veckor till Singapore!

Känns konstigt att säga det, att det är två veckor kvar. Det känns fortfarande så långt borta. Men det jag har längtat efter så länge är bara två veckor bort. Det börjar bli på riktigt nu. Jag har vaccinerat mig, jag har köpt väska, jag har köpt en reseguide om Singapore och idag var jag på IKEA och köpte kartonger att packa ner lägenheten i.

Dagar kvar till avresa: 14

Studier eller praktik?

Igår satt jag nästan hela kvällen och läste reseberättelser från personer som har varit på olika platser i Europa och studerat. Innan 21 december är det dags att göra valet var jag vill spendera min hösttermin 2007. Alltid så svårt, man måste verkligen leta inom sig vad man vill i framtiden. Har inte kollat alla skolor än, men just nu lutar det faktiskt mellan Köpenhamn och Helsingfors. För ett år sedan trodde jag nog inte att jag funderade på de städerna. Trodde jag skulle vilja ha ännu ett stort äventyr efter Singapore. Den här gången är nog fokus på skolan och framtiden. I Finland har jag varit varje sommar, varför vill jag åka dit? För att skolan verkar bra och att jag vill lära mig finskan bättre. Jag vill kunna finska bättre, så att jag kan kommunicera bättre med mina släktingar framförallt. Men Köpenhamn som stad lockar mer. Får läsa och fundera lite till.

Känns samtidigt konstigt att behöva leta upp ett ställe att studera på. Eftersom jag funderar på att söka en praktikplats någonstan istället för studier hösten 2007. Samtidigt vill jag ha en backup, om jag inte får någon praktikplats vill jag studera någonstans. Men praktik kan jag börja söka först under våren då man vet vad som finns att söka. Vi får se vad som händer.

Ingen julpyntning

Den här helgen blev väldigt lugn. Inte mycket har hänt eller blivit gjort. Men jag lyckades i alla fall få fram en del statistik från Eurostat. Fick lite hjälp på biblioteket för att förstå hur jag ska få fram informationen. Lite framåt går det i alla fall, får försöka börja skriva igen nu i veckan.

Blev lite städning av idag, det behövdes verkligen. Vad som känns lite tråkigt är att jag inte har julpyntat något. Egentligen skulle jag ju såklart vilja göra det, hänga upp julgardiner och julpynt i lägenheten. Men det är ju inte riktigt någon idé, eftersom jag lämnar lägenheten och två veckor. Innan dess måste jag ju packa ihop alltig så känns rätt onödigt att plocka upp massa saker.

I morgon måste jag rycka upp mig igen och få fart på uppsatsskrivandet igen.

Min familj

Det börjar närma sig med rätt stora steg nu. När jag började räkna ner var det 56 dagar kvar till avresan, då kändes det så avlägset. Nu är det bara 18 dagar kvar. Om det inte vore för de där siffrorna i min kalender så skulle jag nog fortfarande tro att det är långt kvar.

Kommer kännas konstigt att bryta upp från livet här i Jönköping. Det har gått på rutin sedan väldigt länge och det är alltid svårt att lämna det man är van vid och det man känner sig trygg med. Samtidigt ska det bli skönt att få komma härifrån och prova på något nytt. Det var ju faktiskt en av anledningarna till att jag valde att plugga här, för att få komma utomlands.

Det var länge sedan jag började på något nytt. Eller egentligen inte, det är ju bara två år sedan. Två år sedan jag flyttade till Jkpg och satt i föreläsningssalen och tittade runt på mina nya kursare. Det känns som evigheter sedan. Året innan det klarade jag av samma sak när jag åkte till USA i ett år. Då ska väl även detta gå hyfsat lätt.

Visst har man alltid vetat att det kommer ta slut någon gång. Men det kommer kännas jobbigt att åka härifrån. Jag har ju fått en ny familj här. Familjen som fått mig att trivas och ha en underbar tid. Visst kommer vi ses igen, men nu är den här perioden i våra liv slut. Antar att det är dags att börja på den nästa, med blandade känslor.

RSS 2.0